Forbønsgudstjeneste i Viborg

Biskop Henrik Stubkjær, som ses forrest i processionen, ledte forbønsgudstjenesten. Han sendte en særlig tak til beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård, som også i år var talstærkt repræsenteret.

140 personer havde fundet vej til Viborg Domkirke, da der den 8. november blev afholdt forbønsgudstjeneste for verdens forfulgte kristne.

I år havde gudstjenesten fokus på Iran, hvor kristne lige nu oplever stor forfølgelse.

Flere bliver kristne i Iran

Naser Rezaeih, der leder en iransk menighed i Aarhus, fortalte i sin prædiken om flere biskopper og præster, der siden revolutionen i 1979 er blevet slået ihjel på grund af deres tro. Alligevel bliver stadig flere iranere kristne:

”Trods fortsat forfølgelse, fængsling og tortur vender tusinder og atter tusinder af iranere sig hvert år til Jesus og tager imod ham som deres frelser, forløser og trøster i livet.

Der er hundredvis og atter hundredvis af hemmelige huskirker og kristne cellegrupper, der jævnligt mødes i skjul og tilbeder Herren Jesus og bliver fyldt med hans glæde.”

Bliver døbt i Danmark

Prædikanten fortalte også om de mange iranere, der her i Danmark er konverteret til kristendommen. Alene i Viborg Stift er flere hundrede iranere blevet døbt i folkekirken inden for de seneste fem år. Naser Rezaeih benyttede samtidig lejligheden til at takke stiftet og kirkerne for deres forbøn og hjælp.

”Tusind tak, fordi vi må være en del af denne forbønsgudstjeneste med fokus på Iran og de iranske forfulgte og undertrykte kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og tak ske Gud, at lige meget hvor i verden vi stammer fra, er vi stadigvæk en del af Kristi legeme. Et legeme, der glæder sig, når det går godt med andre lemmer, og sørger og yder hjælp og omsorg, når et lem lider.”

Nåden gør indtryk

I sin prædiken fortalte Naser Rezaeih også om, hvad det er, der får iranere med en muslimsk baggrund til at blive kristne.

”Iranere har fået at vide, at mennesker ikke kan komme Gud nær. Derfor gør det stort indtryk på os at læse beretningen om den fortabte søn og opdage, at man er velkommen hos Gud, ligegyldigt hvor langt væk og hvor snavset og ulydig man tidligere har været.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det gør indtryk at kunne kalde den almægtige og alvidende skaber vores Far i himlen. Det gør indtryk at opdage, at der er noget i kristendommen, der hedder nåde, og at Guds barmhjertighed er ny hver dag. Det er befriende at vide, at Gud har tilgivet vores fortid og accepteret os, som vi er.”

Biskop Henrik Stubkjær sendte i sin afslutning en særlig tak til beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård og til de konfirmander, der var mødt op, og som under gudstjenesten fik udvidet deres forestilling om, hvad den kristne kirke er.

Forbønsgudstjenesten var arrangeret af Stiftsudvalget for Kirken i Verden.

Læs også: Digital julekalender belyser ’ventetiden’ fra 27 kirker


Artiklen fortsætter efter annoncen: