Corbyn suspenderet fra Labour efter bortforklaring af jødehad

Jeremy Corbyn er flere gange blevet beskyldt for antisemitisme. Nu har Labour taget konsekvensen.

– Det er en skammens dag for Labour. Vi har svigtet det jødiske folk, vores medlemmer, vores tilhængere og den britiske offentlighed, siger den nye partileder Keir Starmer.

Det skriver Med Israel for Fred.

MIFF oplyser, at den britiske Ligestillings- og menneskerettighedskommission (EHRC) har fundet frem til, at Arbejderpartiet brød tre lovbestemmelser i tilknytning til antisemitisme i partiet i perioden 2015 til 2020, da Jeremy Corbyn var partileder.

Labour risikerer, at den mangelfulde håndtering af antisemitisme bliver set som en accept af antisemitisme, skriver EHRC, ifølge Jerusalem Post.

Efter offentliggørelsen af den 130 sider lange rapport har Corbyn indrømmet, at der findes antisemitisme i Arbejderpartiet, ”ligesom i resten af samfundet”. Samtidig mente han, at ”omfanget af problemet blev dramatisk overdrevet af politiske årsager af vores modstandere indenfor og udenfor partiet samt store dele af medierne”.

Disse udtalelser fik Labour til at suspendere Corbyn.