Vatikanet: Paven blev fejlciteret om samkønnet ægteskab

Pave Frans

Pavens tilsyneladende støtte til samkønnede par i filmen ”Francesco” er taget ud af kontekst. En kritisk kommentar er nemlig blevet slettet, forklarer Vatikanet.

I dokumentaren forklarer paven: “Homoseksuelle har ret til at være en del af familien. De er Guds børn og har ret til en familie. Ingen skal smides ud eller gøres ulykkelig af den grund”. Men paven sagde også: “Det, vi skal gøre, er at lave en civil registrering. På den måde vil de være sikret lovmæssigt”.

Vatikanets sekretariat har meddelt, at dokumentaren havde klippet pavens udtalelser om emnet sammen ud fra hans svar på forskellige spørgsmål. Herefter var kommentarerne blevet ”redigeret og udgivet som et enkelt svar uden den nødvendige kontekstualisering”, oplyser Catholic News Service.