FN: Tempelbjerget skal nu hedde ’al-Haram al-Sharif’

FN’s generalforsamling besluttede sidste onsdag, at Tempelbjerget i Jerusalem fremover skal benævnes med det muslimske navn al-Haram al-Sharif. Israels ambassadør ved FN protesterer.

Det skriver CBN News.

Resolutionen erklærer, at rådet med 193 medlemmer er “alvorligt bekymrede over spændinger og vold i den seneste tid i hele det besatte palæstinensiske område inklusive Østjerusalem og de hellige steder i Jerusalem, inklusive Haram al-Sharif.”

Samtidig blev det også bemærket i resolutionen, at Jerusalem og byens hellige steder har en særlig betydning for de tre monoteistiske religioner.

’Anti-israelsk’

Israels ambassadør i FN, Gilad Erdan, har protesteret og sagt, at resolutionen “fuldstændig ignorerer ethvert link mellem det jødiske folk og Tempelbjerget – vort helligste sted. Dette er en skændsel. Det frække forsøg på at omskrive historien vil ikke ændre det indiskutable faktum, at den jødiske forbindelse med byen Jerusalem går flere tusinde år tilbage.”

”De vil heller ikke kunne ændre det faktum, at vores forbindelse til Jerusalem i dag er stærkere end nogensinde før. Et stigende antal lande flytter deres ambassader til Jerusalem, vores fælles og udelte hovedstand,” tilføjede Erdan.

Israel, USA, Australien, Canada, Guatemala, Ungarn, Marshall Øerne, Mikronesien og Nauru stemte imod resolutionen. Seksten lande afstod fra at stemme.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Ingen resolution, som vedtages her kan ændre den evige forbindelse mellem det jødiske folk og vores tros helligste sted,– Har HaBayit, Tempelbjerget,” fastslog Erdan.

– Palæstinenserne har i årevis talt for brugen af den muslimske terminologi “Haram al-Sharif” og bevidst udelukket det jødiske navn ”Tempelbjerget”, forklarer Gilad Erdan.

Tempelbjerget er stedet, hvor to jødiske templer har stået. I dag er der to muslimske helligsteder på området, nemlig Dome of the Rock og Al Aqsa Moskeen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: