Nødhjælp afsendt til 500 fordrevne armenske familier

Den kristne organisation Samaritan’s Purse har sendt sit DC-8 fly med nødhjælp til armenske familier, som er fordrevet under kampene mellem Armenien og Azerbajdsjan.

Samaritan’s Purse har sendt et fly med nødhjælp til de mange fordrevne armeniere i Yerevan.

De mange civile flygtninge fra krigen i Nagorno-Karabakh har blandt andet brug for varmt tøj, før vinterkulden sætter ind.

– Vores team bringer over 11 tons vintertøj og tæpper, hvilket vil dække behovet for 500 nødlidende familier.

Støvlerne, frakkerne, handskerne og termoundertøjet i forsendelsen vil være meget velkomment nu, hvor temperaturerne holder sig omkring eller under frysepunktet, forklarer den kristne hjælpeorganisation.

Tusinder er flygtet

Konflikten startede i 1980’erne, da Sovjetunionens sammenbrud begyndte. Selv om Rusland fik gennemført en våbenhvile i 1994, har der fortsat været sammenstød. De fleste armeniere bor i Nagorno-Karabakh regionen, der regnes som en del af Aserbajdsjan.

“Konflikten mellem Armenien og Aserbjadsjan er hjerteskærende,” sagde Samaritan’s Purses direktør Franklin Graham i forrige uge. “Familierne er fanget i krydsilden af en brutal krig, og tusinder er blevet tvunget til at flygte.

Samaritan’s Purse bringer meget nødvendig hjælp til folk i nød og minder samtidig de lidende familier om, at de ikke er alene, og at Gud elsker dem.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Omstridt fredsaftale

Siden den nye væbnede konflikt brød ud for seks uger siden, har flere lande forsøgt at mægle.

Rusland har tætte relationer til både Armenien og Aserbjadsjan, men Tyrkiets støtte til Aserbajdsjan gjorde det svært for Moskva at mægle i konflikten.

Tyrkiet har benægtet at have støttet Aserbajdsjan med oprørsstyrker fra Syrien, men i de seneste uger har en række internationale medier talt med syriske krigere, som bekræfter, at det er sket.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I mellemtiden har der været mange civile tab blandt armenierne. Også flere hundrede syriske lejesoldater, som kæmper for Aserbajdsjan, meldes dræbt, oplyser BBC og The Guardian.

Armeniens premierminister, Nikol Pasjinian, underskrev tirsdag en aftale med ledere fra Aserbajdsjan og Rusland om at afslutte krigen i Nagorno-Karabakh.

Premierminister Nikol Pasjinian betegnede fredsaftalen og hele situationen som ”Ubeskrivelig pinefuld for mig personligt og for vort folk”.

Aftalen indebærer, at Armenien skal trække sig tilbage fra flere områder, hvorimod Aserbajdsjan kan bevare kontrollen med de områder, som landet har erobret under konflikten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Underskrivelsen af aftalen fik tusinder af vrede armeniere på gaden i Jerevan. Nogle af dem angreb regeringens hovedkvarter, hvor de gennemrodede kontorer og knuste vinduer, ligesom også landets parlament blev angrebet, oplyser DR’s reporter Matilde Kimer på Dr.dk.