Julefilm om tilgivelse og genoprettelse

Dolly Parton oplever det som et kald fra Gud at lave musik. Nu optræder hun som engel i en musicalen A Holly Dolly Christmas på Netflix.

Den 74-årige country-sangerinde Dolly Parton har netop udgivet sit 47. album. Det er julemusik-videoen A Holly Dolly Christmas, som handler om vigtigheden af tilgivelse.

I sangen ”Christmas on the Square” fortælles om en rig, men krævende og sur kvinde ved navn Regina Fuller, som vender tilbage til sin hjemby, da hendes far dør.

Men hun nøjes ikke med at deltage i begravelsen. Hun begynder at smide folk ud af deres huse og sælge byen, så der kan blive bygget et storcenter i stedet.

I starten truer Regina indbyggerne med alvorlige konsekvenser, hvis de ikke er ude af deres hjem senest juleaften. Men efterhånden som hun tilbringer mere tid i byen og genser en gammel flamme, begynder tingene at ændre sig.

Tilgivelse gør godt for alle

I et interview med The Christian Post fortæller Dolly Parton:

”Der er meget godt at sige om tilgivelse. Det åbner én for, at andre gode ting kan komme til. Hvis du hele tiden går rundt med en masse had og vrede og gemmer på en masse indædthed, så gør du hverken noget godt for dig selv eller andre.

Det er bare så meget bedre at tilgive,” fastslår sangerinden.

En syngende engel

I musikvideoen spiller Dolly Parton en engel, mens karakteren Regina Fuller spilles af Christine Baranski.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Filmen, der er tilgængelig på Netflix fra den 22. november, indeholder 14 af Dolly Partons egne sange, blandt andet en om bøn og en om kærlighed.

A Holly Dolly Christmas er Dolly Partons første julealbum i 30 år.

Et kald fra Gud

Sidste år fortalte countrylegenden under et interview med The Christian Post om en skelsættende oplevelse i barndommen. En ældre kvinde havde en dag sagt til hende: ”Du er salvet!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som barnebarn af en pinseprædikant troede lille Dolly, at det handlede om at bede og salve syge med olivenolie. Men Dollys mor forklarede, at den ældre kvinde mente, at Gud havde givet hende en gave til at gøre noget helt specielt.

Og denne gave og opgave er et kald fra Gud til at synge, forklarede Dolly Parton.

– Jeg følte mig altid ansvarlig overfor Gud. Jeg følte, at jeg skulle gøre noget for Ham, fortalte Dolly Parton. Hun tilføjede, at hun vil fortsætte med at synge, til Gud beder hende om at stoppe.

”Han har ikke sagt noget om at stoppe endnu, så det har jeg ikke tænkt mig at gøre,” fastlog Dolly Parton sidste efterår.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Formue til corona-vaccine

Nu prøver hun så at opmuntre folk i corona-tiden med sin Holly Dolly julevideo.

Samtidig er det kommet frem, at hun har doneret en million dollars (6,2 millioner kroner) til Vanderbilt University i Nashville, som sammen med medicinalselskabet Moderna er langt fremme med testningen af en lovende corona-vaccine.