Cliff opmuntrer corona-isolerede

Cliff Richard opfordrede i marts 2020 folk til at blive hjemme - og sammensatte en playliste med hits fra sine 60+ år i musikbranchen.

Sir Cliff Richard’s sang ”Millennium Prayer” (Fadervor) fra årtusindskiftet er med på hans corona-playliste.

Den 14. oktober 2020 fyldte Sir Cliff Richard 80 år. Han har været aktiv sanger og musiker i mere end 60 år og solgt over 250 millioner plader/cd’er. Og så er han kristen og ønsker at gøre en forskel for andre.

Cliff slog i 1958 igennem med den første engelske rocksang ”Move it!” Dengang brugte han sit fødenavn Harry Webb. Han var forsanger i ”The Drifters” og senere i ”The Shadows”.

Fik fred med Gud

I bogen ”Mit liv” (Schønberg) fortæller Cliff, at han som barn var vant til at komme i kirke, men da han gik til konfirmationsforberedelse, forstod han ikke et ord af, hvad der blev fortalt. Han blev derfor ikke konfirmeret og lagde i nogle år troen på hylden.

Først som voksen fik Cliff nogle kristne venner, som kunne hjælpe ham med svar på hans mange spørgsmål.

En dag erkendte han, at han ikke kunne få svar på alt, men til gengæld få fred med Gud ved at tage imod Jesus i sit hjerte.

Hans offentlige bekendelse kom, da Billy Graham inviterede ham til at deltage i nogle møder.

Nødhjælp

Troen har fulgt ham siden og ført ham ind i et meget stærkt engagement i nødhjælpsarbejde i den 3. verden. Først gennem den kristne nødhjælpsorganisation Tearfund og siden gennem sin egen The Cliff Richard Charitable Trust. På et tidspunkt besluttede han, at overskuddet fra hver 10. koncert skulle gå til kristent hjælpearbejde.

Han begyndte at udgive gos-pelplader og holde gospelkoncerter allerede i 1969. I år 2000 indspillede han Milennium Prayer (Fadervor til melodien Auld Lang Syne), der blev et kæmpe-hit og solgte 1,4 millioner eksemplarer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hits og andagter

Igennem sin mere end 60 års karriere har Cliff Richard glædet publikum med hits som The Young Ones, Congratulation, Summer Holyday, Miss you Nights, Devil Woman, We don’t talk anymore, From a distance. Og mange andre.

Cliff har også skrevet en slags andagtsbog med titlen ”Jesus – dig og mig”, som er udgivet på dansk af forlaget Scandinavia.