Julen har meget mere at byde på…!

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Årets juleavis deles gratis ud til tusindvis af danskere ved hjælp af Udfordringens egne læsere.

Udfordringen er en selvejende fælleskirkelig ugeavis med stof fra både folkekirken og frikirker.
Avisen lever af abonnementer og annoncer, og avisen er uafhængig af såvel kirker som organisationer.

Juleavisen udgives for at minde os alle om, at vi holder jul på grund af Jesu fødselsdag.
Men hvorfor er der grund til at fejre den fødselsdag?
Lad os lige repetere bibelhistorien sammen:

Paradisets Have

Kort sagt skabte Gud mennesket til at leve i uskyldig glæde og ubekymrethed – i Paradis.
Men vores forfædre lod sig friste af det onde – symboliseret af en slange. Satan bildte Adam og Eva ind, at de kunne blive guddommelige, hvis de gjorde oprør og tvivlede på Guds ord.

Men i stedet blev de ulykkelige og skyldbetyngede. De begyndte at anklage hinanden.

Det tabte Paradis

Efter at de blev jaget ud af den harmoniske Edens Have, kom mennesket længere ud i det onde. De første kapitler af Bibelen fortæller, hvordan den ene af Adams sønner, Kain, dræbte sin bror Abel af misundelse. Snart fulgte alle de andre synder, som mennesker siden har lidt under.

Julen handler jo egentlig om Jesu fødsel. Her er Maria (Keisha Castle-Hughes), og Josef (Shohreh Aghdashloo) med deres nyfødte i den smukke film ”Vejen til Betlehem”.

Gud griber ind

Efter at Gud mange gange og på mange måder havde forsøgt at kommunikere med mennesket – fx gennem De 10 Bud og profeterne i Gamle Testamente – besluttede Gud at sende Jesus.
Han blev født af en ung ugift pige, Maria, i en stald i Betlehem.

Selv om babyen åbenbart var et fattigt lille barn, kom nogle astrologer rejsende fra østerlandene.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De havde set en stor stjerne, som tydede på, at en mægtig konge var født (se forklaring i artiklen side 20). Også nogle hyrder kom for at se, hvad der var sket. De havde om natten på marken oplevet lysende engle, der forkyndte, at barnet ville skabe fred på jord – i mennesker, der tager imod.

Syndebukken

Som voksen fortalte Jesus gennem tre hektiske år, hvordan vi kunne få tilgivelse og blive forsonet med Gud. Nemlig gennem hans korsfæstelse, hvor han ofrede sig – som en syndebuk for al verdens skyld.

Han lærte os, at Gud er kærlig og elsker enhver af os – selv om vi ikke fortjener det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”For således elskede Gud verden, at han gav sin søn den eneste, for at enhver som tror på ham ikke skal fortabes men have evigt liv.” (Johs.ev. 3,16)

Kraft bag ordene

Jesus viste sin autoritet gennem de helbredelser og mirakler, som han udførte så mange af.
I de første århundreder spredte kristendommen sig med stor hast i hele den daværende kendte verden.

Romerriget og andre brutale riger brød sammen efter først at have forfulgt de kristne.

Sådan kom kristendommen også til det hedenske Danmark. Vikingerne hærgede dengang brutalt i andre lande, tog slaver og ofrede endda mennesker til deres guder. Men kristendommen gjorde op med al denne ondskab og indførte et civiliseret samfund.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirken levede desværre ikke altid op til Jesu ord, men jævnligt blev kirken og folket fornyet gennem åndelige vækkelser.

Kristen på den seje måde

Også i dag er det muligt at tage imod Jesus, få tilgivelse og lade hans Helligånd forvandle ens liv.

Også i dag kan man opleve overnaturlige helbredelser. (Vi fortæller ofte om disse i avisen og på Udfordringen.dk.)

Når du har en personlig tro og relation til Jesus, er det muligt at opleve den slags overnaturlig hjælp. For Jesus er den samme i dag, som i går, ja til evig tid. (Hebr.brevet 13,8)

Vi kan få evigt liv

Jesus er ikke bare et godt menneske. Han er Vejen, Sandheden og Livet. Faktisk lover Bibelen, at »enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.« (Johannesevangeliet 3,16).

Når du dør, vil din personlighed nemlig fortsætte med at leve for evigt. Mange nærdøde kan fortælle om en ny virkelighed bagved døden. Nogle oplever noget himmelsk, andre et helvede…

Derfor er det meget vigtigt, at vi tager imod Guds tilbud om frelse, mens vi lever.
Jo før, des mere gavn får vi af det – allerede her og nu.

Jul med Jesus

I dag er de fleste af os døbt, men mange er ateister, og nogen tilhører en anden religion. Men uanset hvem vi er, er julen en god anledning til at tage imod Jesus i hjertet – igen.

Julens Udfordring giver nogle ledetråde. De gamle julesalmer fortæller også det gode budskab.

Syng dem! Lad ikke julens indhold drukne i nisser og underholdning, men find ro til at bede til din Skaber i denne jul (som prins Joakim gør, se side 2).

Jesus lover i Ny Testamente: »Bed, så skal I få. Søg, så skal I finde. Bank på, så vil døren blive lukket op for jer.« (Lukas-evangeliet 11,9)

Tro til daglig – fremover

Det er en god idé jævnligt at læse i Ny Testamente og få relevant undervisning, fx gennem kristne bøger. Find en levende menighed – enten i folkekirken eller en frikirke, eller find nogle gode troende venner, som du kan dele liv med.

Jesus gjorde alt, hvad der er nødvendigt for, at vi kan få et godt liv – OG et evigt liv efter døden.
Men vi må selv tage imod gaven og holde fast i det nye liv, ved at praktisere det.

Vær forberedt på, at det ikke altid er let. Folk forstår ikke altid den åndelige virkelighed.

Det er derfor, vi udgiver Udfordringen. Og selv om vi måske har været troende i mange år, så har vi alle brug for at give troen noget at leve af, så den ikke kvæles i tvivl og hverdagens bekymringer.

Glædelig Jul!