Kirker samarbejder om at give børn flere online-tilbud til jul

En julepose fra kirken kan betyde meget for et barn, siger Dorthe Lykke Jensen.

Børneorganisationer fra forskellige frikirker og DanskOase er gået sammen om at inspirere lokale kirker til at række ud til familier denne jul – på trods af Corona. Det tværkirkelige samarbejde vil tilbyde en masse onlinehjælp og kreative ideer.

– Det hele startede ved, at vi til et bønnemøde blev mindet om den meget lange juleferie (16 dage), som venter børn i år. For nogle en skøn anledning. For andre en svær tid sidst på måneden, hvor der ikke er mere overskud eller penge i familien, fortæller landsleder Dorthe Lykke fra Børn og Tro.

En af ideerne er at opfordre kirkerne til at lave juleposer til børn fra ”yderkanten” af kirken. Det kan fx. være børn og familier, som kirkerne har haft kontakt med i forbindelse med julehjælp.

Ideen er også, at den lokale kirke kan komme med noget lys i mørket, så kan det få stor betydning for et ensomt barn. I juleposen vil der således både være kreating (så man har noget at lave), en kristen bog, guf og links til kristne onlinetilbud for børn. Scandinavia har fx. tilbudt 40 % rabat på fire julebøger til dette projekt.

Man kunne også forestille sig, at en børnefamilie bestemte sig for at dele fire pakker ud til børnenes bedste venner, slutter Dorthe Lykke Jensen.