Det lys, der gør os glade

Juletiden kan være hektisk for mange, især i vores forbrugs-kultur. Børge Haahr Andersen sætter læserens fokus på plads i sin nye bog ”Om vagabonder, hyrder og engle”. 

Det er sagt, at man kan se forskellige ting i et perifert syn, men man kan kun have ét fokus.

Juletiden er kommet, og et spørgsmål, der stilles til de kristne, er: Hvor meget tid skal man bruge med forbrugsjulen, før man mister fokus på Jesu Kristi fødsel?

Julen blev fejret meget anderledes, da Andersen var barn. For det første var hans forældre ikke glade for julelys, fordi de brugte alt for meget strøm.

For det andet blev der brugt meget mere tid i kirkerne og på at forberede hjerterne til at fejre Jesu Kristi fødsel. I den anledning har han skrevet bogen “Om vagabonden, hyrder og engle”.

Johannes  Døber, julens relevante biperson

Bogen består af 31 andagter med et bibelvers, der er knyttet til det tema, andagten handler om. Jeg må indrømme, at bibelversene ikke hænger så godt  sammen  med temaet. For at opnå en dybere og mere betydelig sammenhæng skal man bare læse videre i teksten.

Andersen bruger Johannes  Døber  som hovedperson i bogen. Johannes er biperson i juleevangeliet, som råber “Ban Herrens  vej”. Det passer meget godt med bogens tema, og det er relevant i vores tid, når forbrugskulturen har overtaget så meget af vores  opmærksomhed.

Jeg er selv påvirket af bogens budskab, fordi jeg tror, at det er vigtigt for kristne i denne adventssæsson at forberede deres hjerter på at fejre Jesu Kristi fødsel og gøre sig klar til Jesu genkomst. Den er nok en af de mest relevante julebøger, som jeg har læst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børge haahr Andersen: Vagabonder, hyrder og engle
72 sider. 69,95 kr. Forlagsgruppen Lohse