Forbønslinjen SOS Forbøn genopstår i nye rammer

Pastor Benny Blumenssaat fra Skt. Nikolaj Kirke i Esbjerg var med til at starte SOS Forbøn for 20 år siden.

Caritas Danmark og Missio Danmark har pr. 15. november 2020 overtaget SOS Forbøn, der startede for næsten 20 år siden i Skt. Nikolaj menighed i Esbjerg.

Det skriver Caritas Danmark, som samtidig forklarer, hvordan SOS Forbøn virker:

”Vi vil hjælpe med at forbinde mennesker i bøn – særligt når vi ikke kan være fysisk sammen.

Føler du dig alene, bekymret, splittet, eller har du et problem, du gerne vil dele med nogen, som vi bede med dig, så kan du ringe til SOS Forbøn på 53603818.”

Det vil være en frivillig, der beder for dem, der ringer ind. Og det er ”et medmenneske, som ønsker det bedste for dig, som vil lytte til dig og som frem for alt vil bede med og for dig”, forklarer Caritas Danmark.

I år har mange mennesker måttet sidde mere alene med bekymringer om fremtiden, deres kære og meget andet. Nogle af disse bekymringer skyldes Corona, andre problemer eller sorg. Men Corona eller ej, så er der et behov for, at vi kan samles og bede i fællesskab med og for hinanden – også uden for kirkens fysiske rum, forklarer forbønslinjen.

Startede i et havehus for næsten 20 år siden

SOS forbøn startede i Danmark den 22. Maj 2001, på festen for den hellige Rita, efter inspiration fra Catholic Bible School i England.

Den blev startet i Skt. Nikolaj kirke i Esbjerg af pastor Benny Blumensaat, Grete Sand Nielsen og Maria Truelsen, der skiftedes til at sidde ved telefonen foran Det Udstillede Sakramente og bede for og sammen med folk, som ringede ind.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De sad oprindeligt i Skt. Josefs søstrenes gamle havehus, som kirken havde overtaget, da søstrene forlod Esbjerg, og det blev indrettet til kapel 3 aftener om ugen.

SOS Forbøn er åben hver torsdag og søndag fra kl. 19.00-21.00 – hele året på telefon 53603818.

Missio og Carit
as Danmarks forbønslinje har sloganet ”Vi beder sammen – vi beder for dig”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: