Behov for ny Corona-strategi – i kirken!

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Nu har vi levet med Corona-pandemien i næsten et års tid. Hvad ingen af os havde forestillet os, er nu dagligdag. Vi går med mundbind. Butikker er lukkede. Vi har mistet fire gange så mange arbejdspladser som under den store finanskrise i 2008. Det offentlige system er delvist sat ud af kraft. Og desværre er de fleste kirker også sat ud af spillet.

Som vi alle véd, har coronaen spredt skræk og rædsel. Ikke mindst hos politikerne. De har valgt at indføre meget strenge begrænsninger, som vi ellers aldrig troede, vi ville acceptere. Men frygten har grebet hele jorden og rystet alt det, vi tog for givet.

Det er i de usikre situationer, at mennesker åbner sig for Gud. Derfor er det også vigtigt, at kirken ikke bare lader sig lukke ned af omstændighederne. For troen er en stærk kraft, der virker til trods for omstændighederne.

Vi bliver nødt til at indrette os efter landets love, men hvis noget er vigtigt for os, finder vi så ikke en vej frem?

Måske er det slet ikke så dårligt, at vi bliver rystede.

I mange år har vi måske siddet i kirkerne og lyttet og lyttet. Når rutinen nu brydes, må vi spørge, om vi kan være kirke på en anden – og måske endda bedre – måde.

1. WEB-TV: Vi skal naturligvis fortsætte de mange gode initiativer, der er med web-tv, hvor man kan sidde derhjemme og følge en gudstjeneste. Hen ad vejen får kirkene justeret teknikken og stilen, så den passer til mediet.

Men det er vigtigt, at vi også mødes fysisk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:2. STORE SAMLINGER: Selv om restriktionerne er skrappe, så er der fortsat nogle muligheder for at holde korte gudstjenester og møder på en halv time, hvor mennesker kan sidde med 2 meters afstand. Og par og familier må jo godt sidde sammen. Det må vi udnytte bedre.

3. SMÅ GRUPPER: Vi kan fortsat mødes i små celle-grupper og bibelsstudie-grupper. Ofte er det her, vi får mest ud af fælleskabet om troen. For her lytter vi ikke blot, men har selv mulighed for at sige noget, og i den lille gruppe tør de lidt generte komme frem med deres guldkorn.

4. FAMILIEN: Det er en god idé at genoptage den daglige andaqt, som mange kristne familier tidligere holdt ved aftensmaden, eller før børnene skulle i seng. Her læste mange et stykke fra ”Husandagtskalenderen” eller fra en god andagtsbog.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi har også for nylig udgivet en lille bog af Rhonda Hughey, som netop handler om at være ”Desperat efter Guds nærvær i FAMILIEN”. Dette er meget afgørende for, om børnene holder fast ved troen.

5. LÆS MERE: Mens der sjældent er noget åndeligt værdifuldt i tv, har vi fortsat adgang til en masse gode, solide, dybsindige, interessante bøger med åndeligt indhold.
Sådanne bøger kan få stor betydning for vores tro.

Også Udfordringen kan være en ugentlig påmindelse om, at vi mennesker ikke kun lever af brød eller af underholdning, men af Guds ord og relationen til ham. En inspiration til at prioritere anderledes – med evigheden in mente.

Så i stedet for blot at vente på, at coronaen engang dør ud, så vi kan genoptage den gamle rutine, har vi nu muligheden for at tænke nyt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: