Biskopper bør sende et hyrdebrev om bøn for corona

Niels Holger Hansen, Vesterled 59, Brørup foreslår i et læserbrev i JydskeVestkysten, at biskopperne sender et hyrdebrev til præsterne om coronaen.

– Mon ikke corona krisen er den største krise vi har i Danmark nu? spørger han og fortsætter:

– Der skal flere positive kræfter til for at udrydde coronaen, end mennesker formår.

De danske præster har ikke fået et hyrdebrev tilsendt fra vore biskopper siden 1944. Tiden er måske inde nu?

Vore kirker skal ikke stå som museums bygninger, som ikke bliver brugt. Vi kan stadigvæk komme til en låst kirkedør. Det kan vi ikke bruge til noget.

Kunne det være en idé at oprette bønnegrupper i alle vore kommuner? Er det måske allerede sket? I så fald er de ret usynlige. Jeg har endnu ikke mødt en præst, som kontant i sin kirkebøn har bedt for, at vi kan slippe ud af coronaens greb.

Det ville være konkret. Er det for egoistisk at være? Vi redder ikke kun Danmark ved at bevilge os selv 80 til 90 milliarder kroner til forbrug, alt imens ”Lasarus” sulter uden for vor dør. Hvordan kan vi blive aktive? spørger Niels Holger Hansen i sit læserbrev.

Troende grundtvigianer

Han har grundtvigsk baggrund og har været kandidat og siddet i hovedbestyrelsen for KristenDemokraterne. Han har også stillet op til EU-parlamentet for Juni-bevægelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hans kirkelige baggrund forhindrer ham heller ikke i at opleve noget nyt. Han berettede i december 2009 i Udfordringen om en rejse til pilgrimsstedet Medjugorje i Ex-Jugoslavien sammen med den katolske præst i Esbjerg.

– Det er umuligt at berette fyldestgørende om de store oplevelser, vi havde, men jeg kan ønske alle med et søgende, spørgende og troende hjerte at deltage i en pilgrimstur til Medjugorje, konkluderede han.