LM bad om 5 missionærer – fik 13 nye

I 2019 satte Luthersk Mission fokus på bøn om nye missionærer til udlandet.

Der er 13 nye ansigter på Luthersk Missions missionærplakater. Ialt 42 missionærer er udsendt til blandt andet Cambodja, Tanzania og Peru.

– Det er bønnesvar, at der er hele 13 nye ansigter på den nye missionærplakat. Nu er der til gengæld brug for glade givere, idet gavebudgettet er på 17 millioner kroner.

Det fastslår Luthersk Mission i det seneste nyhedsbrev.

Bøn om flere missionærer

Luthersk Mission har nu ialt 42 missionærer udsendt. Dertil kommer en halv snes volontører.

I 1990’erne havde LM over 90 missionærer, men herefter faldt antallet. Derfor satte LM i 2019 fokus på bøn om nye missionærer. Helt konkret blev folk opfordret til at bede om fem nye missionærer.

– Og den bøn blev hørt, endda godt og vel, fastslår man nu. For hele 13 af de 42 internationale missionærer på plakaten for 2021 er nye i forhold til sidste år.

Nogle af missionærerne er dog pendlere eller ansat til afgrænsede opgaver, fx. i undervisning og byggeprojekter.

Brug for ekstra million

De mange missionærer koster naturligvis flere penge for LM. I 2020 oversteg gaveindtægterne for første gang siden 2016 hele 16. millioner kroner, skriver Tro og Mission.

I 2021 er der dog brug for det største gavebudget nogensinde, nemlig 17 millioner. Det fortæller LM’s generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen i sin video-nytårshilsen på Facebook:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I 2021 vil vi gerne bede om glade givere, så vore missionærer kan blive bakket op økonomisk og omsorgsmæssigt og med forbøn. For vi skal sende – og vi skal huske på dem, vi sender.”