Nej til ægteskab – ja til skole!

ADRA får del i den støtte, som kommer ind ved Danmarks Indsamling den 6. februar.

Danmarks Indsamling 2021 kalder på danskernes giversind til fordel for Coronakrisens børn. Igen i år er ADRA Danmark en af de organisationer, som får del i de penge, danskerne donerer gennem indsamlingsshowet på DR 1 den 6. februar.

”Med penge fra Danmarks Indsamling 2021 vil ADRA støtte børns ret til uddannelse i Karamoja, en isoleret region i den nordlige del af Uganda. Både økonomi samt sociale og kulturelle normer står ofte i vejen for, at forældre i Karamoja prioriterer deres børns og især pigers uddannelse.

Børn er en efterspurgt arbejdskraft som hyrder og i hjemmene,” forklarer Laura Nielsen, der er ansvarlig for ADRA Danmarks program i Uganda.

ADRA arbejder for unge piger undgår at blive gift for tidligt, og i stedet kan fortsætte med at gå i skole.

Mindreårige piger bliver gift

En af de uhensigtsmæssige normer er, at forældre gerne gifter deres piger væk, mens de er mindreårige. Når en pige først er blevet en mands hustru og får børn, kommer hun sjældent tilbage på skolebænken.

”Et af midlerne til at nå målet er derfor at påvirke forældre, så de ændrer indstilling til uddannelse generelt, men også så de indser den vigtige rolle, uddannede piger har at spille i kampen mod fattigdom,” siger Laura Nielsen.

Med penge fra showet vil ADRA støtte op om fx. borgergrupper og skoler i landsbyerne for at tale børnenes sag overfor forældrene. Foruden konstruktiv dialog vil ADRA også samarbejde med kulturelle og religiøse ledere, hvor det er muligt.

Når først præsten, imamen eller andre åndelige ledere siger, at uddannelse er vigtig, også for piger, så er folk mere tilbøjelige til at lytte. Religiøse ledere har nemlig stor taleret i lokalsamfundene, fastslår ADRA Danmark.