Norea Medie Mission udgiver 50 års-jubilæmsmagasin

– Bibelens budskab krydsede ”jerntæppet” i 1971 – og ”bambustæppet” i 1978, hedder det i Norea Mediemissions 75 siders jubilæumsmagasin.

”Historien om Norea 1970-2020” fortæller den spændende beretning om kortbølgeprogrammet fra Sønderjylland, der i løbet af 50 år har udviklet sig til mediemission på over 25 sprog.

Jubilæumsskriftet, som er redigeret af Helle Bech og Ole Sørensen, er fyldt med kort, billeder og personlige beretninger.

Budskabet krydser grænser

Man kan læse pionerernes egen beretning om starten med 15 minutters radio på kortbølge til danske lyttere – og hvordan man fra 1975 sendte programmer på mellembølge, der gav bedre modtagelse og flere lyttere i Danmark.

Allerede fra 1971 sendte Norea programmer ind over Jerntæppet til Rumænien, og fra 1978 krydsede programmerne Bambustæppet til Kina. I 70’erne begyndte man også at sende programmer til Suriname i Sydamerika. I 1980’erne nåede radiomissionen til Etiopien, Eritrea og Indien, og senere fulgte flere lande i 10/40-vinduet fra Vestafrika til Østasien.

Siden 2000 har Norea også samarbejdet med SAT-7, der primært sender kristne programmer på satellit-TV til Mellemøsten, Nordafrika og Asien. Det sidste nye siden 2010’erne er internetsatsning for unge i Danmark, hvor man kan se LYSETogLIVET.dk med lyd-og videoprogrammer.

Ud over de historiske data er jubilæumsskriftet fyldt med erindringer fra pionererne samt vidnesbyrd fra taknemlige lyttere – heriblandt flere fra ”lukkede” lande – som gennem Noreas mission er kommet til tro på Jesus.