Hvidere end sne

Af Vivi Eriksen Medarbejder på Udfordringen

I går så min søn en ældre dame, der lå på ryggen nede i sneen midt på en solbeskinnet fodboldbane. Han blev først bekymret for, om hun var blevet dårlig. Da han kom tættere på, så han at hun bare var i gang med at lave en ”sne-engel”. De kunne ikke holde smilene tilbage, da de fik øjenkontakt.

Midt i en kold vintertid, hvor haven så trist ud med gamle, visne blade og nøgne buske og træer, væltede sneen pludselig ned her i det sydjyske, hvor vi bor. I løbet af et par timer var alt dækket af det fineste, hvide tæppe af sne.

Sneen skaber utrolig megen glæde og godt humør: Børn, der ivrige sætter kursen mod den nærmeste kælkebakke eller går ud og bygger snemænd eller leger sneboldkampe. Voksne, der finder skiene frem – eller bare går en tur og nyder den renhed og det lys, der pludselig er overalt.

Fantastisk, at sne kan påvirke os så positivt.

På sådan en gåtur derude i alt det smukke, kom jeg til at tænke på Kong David. Da han angrede sit forhold til Batseba, bad han i Salme 51: ”Vask mig fuldstændig ren for skyld, rens mig for synd” og i v. 9: ”Vask mig hvidere end sne”.

Vores liv er sommetider som en kold vinter med mørke, visne blade og nøgne, triste træer. Vi har brug for noget lys.

Vi har vi alle brug for at bede, som Kong David gjorde – hver dag og hele tiden. Det fantastiske er, at vi ER rene – hvidere end sne – overfor Gud. Jesus HAR fjernet vores synd én gang for alle, da han døde på korset.

Det betyder, at vi en dag skal være med i ”den store hvide flok”, som står foran Guds trone. Vi er lovet et evigt liv – ikke på grund af noget som helst, vi selv har præsteret, men på grund af Guds store kærlighed til os. Jubii!!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nu vil jeg gå ud og lave en sne-engel i min egen have.