Unge laver lovsangs-EP

Seks unge har dannet bandet ”Hjemvendt”, hvor de nytolker danske salmer. De har netop udgivet EP’en af samme navn.

6 unge mennesker mødtes på Luthersk missions højskole i 2018, de begyndte at spille sammen, og bandet ”Hjemvendt” opstod. David Skarsholm, Jonathan Kaas, Mathias Rahbek, Michael Haahr, Daniel Due og Ottilie Haahr er mellem 23 og 25 år og udgør bandet. I dag er to af dem bosat i Århus, mens resten bor i København.

EP-en indeholder lovsangen ”Dybe rødder”, som bandets pianist David har skrevet. Ellers er det salmer, de har valgt at nyfortolke.

– Genre-mæssigt placerer vi os hovedsageligt inden for den alternative rock-musik, fortæller de.

– Vi bestræber os på at lave musik, som både er eksperimenterende og progressiv, samtidig med at vi som lovsangsband er bevidste om, at sangene skal være sangbare også for ikke-trænede sangere. Vores største og altafgørende mål som gruppe er at sprede evangeliet om Jesus Kristus gennem vores musik!

Hvorfor har I lige valgt at kaste jer over gamle salmer?

– Vi er alle sammen opvokset i Luthersk Mission og har på den måde fået salmerne og de gamle, missionske vækkelsessange ind med modermælken. For os er der noget enormt stort i at få lov til at bygge videre på en sangtradition, som strækker sig så langt tilbage i historien, og som har formet så mange generationer før os.

Tænk, at vi kan være med til at give den sangskat videre, som har fulgt vores egne bedsteforældre og tipoldeforældre igennem deres trosliv – sange som de har jublet og grædt til – det er da fantastisk, hvis vi selv skal sige det!

Desuden er det bare nogle stærke sange, både hvad angår det melodimæssige, men også i forhold til teksterne, som rummer den poetiske dybde og teologiske ballast, der skal til for at overleve så mange år, som de her sange har gjort, fortæller David Skarsholm.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Er denne EP en engangs-udgivelse, eller forventer I at fortsætte og udgive mere lovsang?

– Vi håber helt sikkert på at kunne udgive mere musik sammen i fremtiden! Denne EP rummer, foruden de fem ældre sange, en selvskrevet sang (”Dybe Rødder”), som vores pianist, David Skarsholm, har skrevet.

EP-en ”Hjemvendt” kan streames på Spotify, Itunes og andre streamingtjenester.

Vores drøm er, at der vil være endnu flere af vores egne sange på den næste udgivelse, vi laver, og faktisk er vi allerede i fuld gang med sangskrivningen, så forhåbentlig er det en drøm, der kan gå i opfyldelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:EP-en ”Hjemvendt” kan streames på Spotify, Itunes og andre streamingtjenester. Man kan læse mere om bandet på facebooksiden Hjemvendt.