Dragørs borgmester får job i Krifa

Borgmester Eik Bistrup stopper før tiden for at blive formand for Kristelig Fagbevægelse.

Eik Dahl Bistrup blev genvalgt som borgmester i 2017, men han bliver ikke siddende perioden ud på grund af sit nye job i Krifa.

Dragør Kommunes borgmester, Eik Dahl Bidstrup (V) stopper sandsynligvis senest den 1. juni for at blive formand for Krifa. Han genopstiller ikke ved det kommende valg, oplyser TV 2 Lorry.

I Krifa skal Eik Dahl Bidstrup (46) overtage posten fra den afgående formand, Søren Fibiger Olesen.

Til TV 2 Lorry siger Eik Bistrup, der har en fortid som frikirkepræst i Skjern, at han kender Krifa gennem deres advisory board. Derfor var det naturligt for ham at ”takke ja til indstillingen som formand fra hovedbestyrelsen i Krifa”.

Eik Dahl Bidstrup er eneste formandskandidat efter endt deadline, men han skal dog også vælges formelt ved repræsentantskabsmødet den 28. maj.

Borgmester siden 2014

Den afgående borgmester understreger, at det ikke er ”et fravalg af Dragør Kommune, men et tilvalg af en spændende post.” Han tilføjer, at en formand i Krifa typisk sidder i 20 år eller mere, så han kunne ikke vente længere på at få muligheden.

TV 2 Lorry fortæller videre, at Eik Dahl Bidstrup blev borgmester efter valget i november 2013, hvor han lidt overraskende fik konstitueret et flertal. Ved valget opnåede han nemlig ’kun’ femte flest personlige stemmer, og Venstre blev det fjerdestørste parti.

Alligevel genvandt han borgmesterposten ved valget i november 2017, hvor han fik flest personlige stemmer.

Eik Bistrup er gift med Kezia Cammila Bidstrup, som han har 3 børn med.


Artiklen fortsætter efter annoncen: