Ny påskefilm kan ses af hele familien

Lørdag før palme-søndag kan man streame påske- filmen Resurrection på Discovery+. Filmen har et stærkt budskab om håb, understreger producer-parret Roma Downey og Mark Burnett.

‘Resurrection’ er en film, som familierne sagtens kan se sammen.

Det forsikrer producer Roma Downey i et interview med Catholic News Service. Filmen bliver streamet på Discovery+ lørdag den 27. marts.

Roma Downey, der voksede op i et katolsk hjem i Nordirland, fortæller, at hun som barn ved påsketid så de store bibelfilm “The Ten Commandments” og “The Greatest Story Ever Told.”
Hendes nye film er dog noget kortere end klassikerne, da den kun varer halvanden time.

Mere end påskeæg

“Vi har komprimeret historien, men jeg tror ikke, vi har mistet nogen af de stærke følelser, som hører med. Det hele føjes meget smukt sammen,” fastslår Roma Downey i interviewet med CNS.

Roma Downey, der sammen med sin mand, Mark Burnett, har produceret de bibelske dokumentarserier ”The Bible” og ”A.D.: The Bible Continues”, vil gerne sætte fokus på påskens egentlige budskab:

– Vi er allesammen vilde med påskeharer og chokolade, men det er vigtigt, at vi husker, hvad påsken egentlig handler om, understreger hun.

Jesus’ mor står ved korset

Produceren roser den argentinsk-fødte Juan Pablo Di Paces præstation i rollen som Jesus. Under indspilningen af Resurrection hentede de hans mor, og hun kan ses foran korset, fortæller Roma Downey.

Hun tilføjer, at Juan Pablo Di Paces mor maler kristne motiver, og et af hendes værker findes i Vatikanet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter opstandelsen, som sker 40 minutter inde i filmen, ser man Jesus møde disciplene, og Helligåndens komme Pinsedag. Filmen præsenterer også det komplicerede forhold mellem guvernøren Pilatus og de religiøse ledere med ypperstepræsten Kaifas i spidsen.

– Under pandemien har vi mere end nogensinde før brug for at høre om opstandelsen og håbet, siger Roma Downey.

Historien er ikke slut

Teologiske konsulenter har hjulpet med at sikre, at Resurrection giver en korrekt fremstilling af påskens begivenheder.

– Jeg er personligt troende, men jeg er ikke teolog, siger Roma Downey og tilføjer: ”Vi har ikke taget os nogen større friheder med denne vigtige historie”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Filmen slutter med nutidige billeder, for kirkens historie er ikke slut endnu.

– Vi er nu over 2 milliarder kristne i verden, selv om det hele startede med en håndfuld disciple, fastslår Roma Downey.