Paven besøgte Iraks sidste kristne

Paven mindedes under sit besøg martyrerne i Irak.

Den 6. marts vil fremover blive en helligdag i Irak til minde om pavens besøg i landet og hans møde med shia-muslimernes øverste leder, ayatolla Ali al-Sistani, i byen Najaf.

Dagen skal være national helligdag for tolerance og sameksistens, sagde statsminister Mustafa al-Kadhimi sidste lørdag. Samtidig skal helligdagen være en hyldest til mødet mellem ledere fra flere religioner i profeten og patriarken Abrahams fødeby Ur.

Paven mødte den 6. marts repræsentanter for både islam, kristendommen og yazidierne. Der var dog ikke – som ventet – repræsentanter for jødedommen til stede.

Glem ikke martyrerne

Pave Frans’ historiske besøg i Irak sidste weekend har skabt overskrifter verden over. Men det er også vigtigt at mindes de mange tusinde kristne, som er blevet forfulgt eller dræbt for deres tro i Irak skriver Christian Today.

Mens han var i Irak, sagde paven: ”Lad os mindes vore brødre og søstre, som har betalt den yderste pris for deres troskab mod Herren. Må deres offer inspirere os til at forny vores tillid til korsets styrke og det frelsende budskab om tilgivelse, forsoning og genfødsel.”

Catherine Pepinster

Mange tusinde irakiske kristne er blevet forfulgt eller dræbt for deres tro, og mange af landets kristne er flygtet til udlandet.

Irak er hjemsted for et af verdens ældste kristne samfund, men antallet af kristne er faldet de seneste 20 år fra 1,4 millioner til omkring 250.000, hvilket svarer til mindre end én procent af befolkningen.

Pavens historiske besøg understreger martyriets rolle i den kristne tro. Martyriets betydning understreges også i journalist og forfatter Catherine Pepinsters nye bog ’Martyrdom – Why Martyrs Still Matter,’ der blev udgivet på Society for Promoting Christian Knowledge i december 2020.


Artiklen fortsætter efter annoncen: