Webinar: Sydeuropæiske kirker stod sammen i 1450-1650

Dekan Herman J. Selderhuis

Dekan Herman J. Selderhuis fra det teologiske universitet i Apeldoorn, Holland, holder et webinar om ”Resilience” den 17. marts kl. 18.00-19.00. Titlen er ”Early Modern Studies as a Key to Understanding the Religious Situation in Europe Today”.

Om webinaret, som foregår på engelsk, skriver fakultetet:

Perioden 1450-1650 var en tid med intellektuelle, kulturelle, politiske og samfundsmæssige omvæltninger, som overvejende var et resultat af religiøse forandringer, der også har været afgørende for Europas situation i dag.

Med Martin Luther og reformationen splittedes den kristne kirke i en katolsk og en protestantisk del. Den sydlige del af Europa var især præget af katolicismen, mens Nordeuropa blev overvejende protestantisk.

Men i tidlig moderne tid stod de katolske og de protestantiske statsoverhoveder i Sydeuropa alligevel sammen mod en fælles fjende, nemlig Osmannerriget.

– Dette understreger behovet for tværfaglig forskning i denne periode, fastslår dekanen.
Man kan tilmelde sig ved at sende en email til registration@tua.nl. Herefter vil man modtage et

Zoom-link, som giver adgang til deltagelse i webinaret den 17. marts.