’Jeg bliver mere og mere vild med Jesus’

– Jesus giver alle baghjul, skriver Naser Khader (K) på Facebook.

”Jesus var pacifist. Muhammed var krigsherre. Jesus lod sig slå ihjel for menneskers skyld. Muhammed dræbte.

Den konservative politiker Naser Khader har i påskedagene og igen nogle dage senere delt sine tanker om forskellen mellem muslimer og den kristne tro på sin facebook-profil.

Om sine ”refleksioner” skrev han i påsken, at han havde brugt tid på at komme et spadestik dybere i kristendommen og Det Nye Testamente, sammenlignet med muslimerne.

Konklusionen lyder:

”Jesus var pacifist. Muhammed var krigsherre. Jesus lod sig slå ihjel for menneskers skyld.

Muhammed dræbte. Jesus lod sig korsfæste, og vi er derfor tilgivet. Muhammed opfordrede (if. Koranen 5,33) til at korsfæste dem, der var imod ham og imod Gud.”

Khader skriver videre, at muslimske voldsmænd henter deres skyts til vold og krig direkte fra Muhammed og Koranen (Allahs ord), og at dette er et af problemerne i kampen mod jihadisme.

– Har kristendommen ikke også været voldelig? Jo, fx korstogskrigene og inkvisitionen. Men kristne voldsmænd har ikke kunnet hente deres skyts fra Jesus og Det Nye Testamente, men i oldkirkelige forfatteres tekster, fastslår han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vild med Jesus

På sin hjemmeside betegner Khader sig som en søgende, men ærlig tvivler. Alligevel har hans refleksioner sat noget i gang, da han senere skriver følgende:

”Jeg bliver mere og mere træt af muslimer, og mere og mere vild med Jesus. Der er ingen der kan måle sig med ham. Han er historisk unik, han giver alle baghjul, også Muhammed.”

Især næstekærlighedsbuddet begejstrer Naser Khader, der kom til Danmark som flygtning fra Damaskus i 1974. Han er kendt som forkæmper for god integration i Danmark og giver gerne sit bidrag i udlændingedebatten, med baggrund i sine egne oplevelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Genial næstekærlighed

– Budskabet om, at man skal bekæmpe sine egne selviske sider for at blive i stand til at elske sin næste, er en guddommelig tanke, som et menneske ikke kunne finde på, skriver Khader. Han udtaler sin begejstring over Johannesevangeliet (8,7), hvor Jesus siger til dem, der vil stene en kvinde, som er grebet i hor:

”Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende”.
”Det er så genialt!” skriver Khader.