Oh Happy Day – kirken er åben og folk må synge igen

Folk var så glade, at de bare blev hængende i stedet for at gå hjem efter gudstjenesten.

Det var lidt ligesom første skoledag, da kirkerne genåbnede med fysisk fremmøde søndag 25. april.

– Bandet startede med at spille gospelsangen Oh Happy Day, og menigheden stemte i, fortæller Henrik Refshauge om den første søndag efter genåbningen.

I Kolding Valgmenighed startede bandet med at spille gospelsangen ”Oh Happy Day”, og menigheden stemte velvilligt i. Det var virkelig en ”happy day”. Endelig måtte alle synge af karsken bælg!

Glæden ved at være sammen igen

”Det er første gang, vi må være sammen og synge i kirken i alt for lang tid,” fortæller dagens lovsangsleder Jonas Bock Nielsen, der havde valgt denne gospelsang som start.

”Vi er jo sociale væsener, der har brug for at mærke hinandens følelser, og i bandet havde vi bare brug for at sætte fokus på glæden over endelig at kunne være sammen”, fortæller han.

Imens løber hans små børn, Axel og Signe, rundt om fars lange ben. De har lige været i minikirke.

De større børn kan ikke blive færdige med at tegne i børnekirke (de har også hørt om David og Goliat), og juniorerne er så optaget af at hænge ud sammen, at de slet ikke når med tilbage til nadver.

Udvidet café

Kolding Valgmenighed (også kaldet KOVA) har været nødt til at vælte en væg i efteråret, for at udvide caféen foran kirkesalen. Så blev der plads til de mange familier, og så kan man synge højt på god afstand.

Alligevel har kirken været nødt til at sende alle børnene direkte ud i børnegrupperne helt fra starten af dagens genåbningsgudstjeneste. På den måde sikrer kirken mindst mulig smittespredning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børnene ser ud til, de har nydt endelig at have god tid sammen igen.

Vi går aldrig hjem!

Da gudstjenesten slutter, bliver deltagerne siddende i kirkerummet. Det er ligesom de slet ikke vil hjem.

En enkelt begynder på sangen ”Vi går aldrig hjem”, og så sætter bandet igen gang i ”Oh Happy Day”, og efterhånden tømmes rummet på afstand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirkekaffen og snakken går efterfølgende livligt ude foran kirken overfor Føtex i Kolding Syd. Endelig sammen. Mon de er kommet hjem på arbejde?