Børne & Unge leder: Forældre bør insistere på at børn skal mødes

Børn og unge har brug for at mødes i betydningsfulde fællesskaber, mener Anika Follmann. Her spiller børnene kæmpefodbold på SommerOase i 2019. Foto: Jesper Rais.

– Efter et år, hvor begivenheder er blevet aflyst og udskudt i ét væk, er det afgørende, at organisationer og kirker inviterer tilbage til aktiviteter, der giver mening og samler os, mener Anika Follmann, som er landsleder for Børne- og UngdomsOase.

Børn og unge er gået glip af meget det seneste halvandet år. Corona har på godt og ondt taget tempoet ud af hverdagen. Nogle har nydt godt af et lavere gear. Mange har lidt store afsavn og oplevet isolation.

Som landsleder for Børne- og UngdomsOase er Anika Follmann ikke i tvivl om sin rolle, når det kommer til at bringe trivsel til børn og unge:

– Vi voksne kan insistere på, at vores børn og unge skal kunne mødes i betydningsfulde fællesskaber og aktiviteter, lyder det fra Anika Follmann, som også på egen krop mærker længslen efter mere fællesskab.

Det har været hårdt at aflyse det ene event efter det andet under corona. Især aflysningen af sidste års SommerOase landede som en chokbølge for både arrangører og deltagere. I år har der været bedre tid til at planlægge forandringen.

Fordeler på mindre lejre

– Vi plejer at samle op mod 2000 børn og unge på SommerOase hvert år, men som så mange andre store festivaler har vi været nødt til at tænke helt om, fortæller projektleder for SommerOase Benjamin Byg.

– Vi har siden først på vinteren planlagt mindre børne- og ungdomslejre ud fra en konservativ forventning til muligheder og begrænsninger fra Kulturministeriet. Som alt tyder på for nuværende, kan vi få lov til at afvikle alle vores lejre som planlagt, erklærer Benjamin Byg.

Anika Follmann er taknemmelig for, at vi kan skabe mødesteder og fællesskab på trods af omstændighederne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg glæder mig til at samle børn, konfirmander, teens og unge til leg, fest og fejring. Jeg håber, vi kan tage på lejr og glemme, at vi skal holde afstand og passe på. Jeg drømmer om, at vi må møde Jesus og alt det liv, der udgår fra ham, midt i det hele, slutter Anika Follmann.

Tilmeldingen er åben, og der er stadig ledige pladser på flere af oase-lejrene.