Naturens mirakler

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

En aften i sidste uge ville vi køre i Nørreskoven på Als for at se bøgen, der er sprunget ud, og som forvandler den store skov til et væld af lysegrønt, mens skovbunden endnu var dækket af anemoner.

Det er den slags oplevelser, der minder os om, at der står en genial og godhjertet skaber bag naturens skønhed. Intet andet sted i det kendte univers finder vi noget, der bare minder en smule om frodigheden og de gode livsbetingelser på vores dejlige blågrønne klode.

”Gud sagde: »Jorden skal grønnes: Planter, der sætter frø, og alle slags frugttræer, der bærer frugt med kerne, skal være på jorden.« Og det skete.” (1.Mos.11-12)

Nu kom vi lidt for sent afsted, så aftenskumringen lagde et filter over naturen. Men i stedet oplevede vi et andet mirakel: De vilde dyr, som netop kommer frem i tusmørket.

På den samme korte tur så vi harer og fasaner, og fem hjorte løb rundt mellem træerne. Et rådyr blev fanget ind af bilens lys og blev på vejen længe efter at vi holdt stille og slukkede for lyset og motoren. (Se nederst.)

Jeg var særlig taknemlig for at se to ræve. På Als udrydede man nemlig tidligere alle ræve for at komme hundegalskaben til livs. Men nu er Mikkel Ræv tilbage.

En af rævene blev stående bag noget græs, så vi kunne betragte den i adskillige minutter – kun ca. 7 meter fra bilen. Den kiggede længe på os, og vi på den. Min kone tog ovenstående lidt uskarpe billede med sin mobil gennem vinduet, mens vi betragtede det lille vilde dyr.

Mange læsere har sikkert haft større naturoplevelser, og jeg har da selv set både løver, giraffer og elefanter i Afrika.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men denne aften i maj forstod jeg lidt af, hvorfor der står i Skabelsesberetningen: ”Gud så, at det var godt.” eller som der står i den hverdagsdanske udgave: ”Gud glædede sig over sit værk”.

Det bør vi også gøre. For naturen virker beroligende og helende på både ånd, sjæl og krop. Den minder os om, at Gud er langt større end vores problemer og evt. fjender.

Gud vil os det godt. Lykkelig det menneske, der lever i tro på og harmoni med Skaberen selv.


Artiklen fortsætter efter annoncen: