Ny formand for Origo

Arne Kiilerich bliver formand fra 1. juli. Foto Origo

Formanden for redaktionen i det naturvidenskabelige forum Origo, professor Peter Øhrstrøm, har valgt at træde tilbage som formand pr. 1. juli. Peter Øhrstrøm fortsætter dog som medlem af redaktionen.

I stedet er Arne Kiilerich valgt til ny formand. Arne Kiilerich er rådgivende ingeniør og har i en årrække været medlem af Origos bestyrelse. Til dagligt er han direktør i virksomheden AKI rådgivning.

Origo er oprettet af en gruppe kristne med naturvidenskabelig baggrund, der sætter pris på moderne videnskab og også tror på, at Gud som skaber står bag alt i universet. Origo har grundlæggende den holdning, at kristentro og sand videnskab går fint hånd i hånd.

Peter Øhrstrøm, afgående formand. Foto: Origo

Bibel og naturvidenskab

Store navne, som Francis Bacon og Galileo Gallilei, stod for den lære, at Gud har givet os to bøger.

Den ene er Bibelen og den anden er naturen. I tiden efter Darwin er der dog sket en uheldig polarisering, men Origo og det nye formandskab vil fremdeles virke for at fremhæve den del af den nyere forskning, der understøtter harmonien imellem tro og videnskab. Dette vil ske i samarbejde med det norske BioCosmos.

Origos aktiviteter spænder over bogudgivelser, foredragsvirksomhed og det elektroniske tidsskrift.

Den nye formand hører gerne fra interesserede, der kunne tænke sig at deltage i eller støtte Origos arbejde. Man kan skrive til Arne Killerich på info@akiaps.dk, hvis man er interesseret i at vide mere.