Guvernør i USA: Aborterede fostre skal begraves

Guvernør Bill Lee

I forrige uge underskrev delstaten Tennessees guvernør, Bill Lee, en ny lov, som kræver, at aborterede fostre enten skal kremeres eller begraves.

Loven, som hedder ”Unborn Child Dignity Act,” vil sikre de ufødtes værdighed ved at kræve, at en klinik selv skal betale for enten kremering eller begravelse af de fostre, som aborteres på stedet.

Ifølge The Christian Post påhviler ansvaret klinikkerne, medmindre moderen ønsker at begrave de jordiske rester på et andet sted. Loven blev med stort flertal vedtaget af Tennessees Senat. I Repræsentanternes Hus blev den sidste måned vedtaget med stemmerne 69-22.

Efter underskrivelsen fastslog den republikanske State Senator Janice Bowling, at ligene af ufødte ”bør behandles med værdighed”.

”Det er en tragedie i Tennessee, at vi har regler for, hvordan dyrlægerne skal skaffe sig af med de jordiske rester af dyr, mens der ikke findes regler for menneske-babyer,” udtalte Janice Bowling.

”Dette er rester af menneskelige væsener, og de bør behandles som sådan. Den nye lov retter op på forsømmelsen,” tilføjede hun.

Pro-life-gruppen Tennessee Right to Life har rost den nye lov som et eksempel på, hvordan ”livet fortsat vinder” i delstaten.

På den modsatte fløj har abortgiganten Planned Parenthood i Tennessee og North Mississippi advaret om, at ”Unborn Child Dignity Act” kan skabe ”traumer for vore patienter og øgede, unødvendige handlinger og udgifter efter operationen”. De betegner den nye lov som et klart forsøg på at udskamme folk, der vælger abort.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tennessees Unborn Child Dignity Act skal træde i kraft fra 1. juli.Tidligere vicepræsident Mike Pence underskrev i sin tid en lignende lov, mens han var guvernør i Indiana. Loven blev erklæret forfatningsstridig i en appelsag, men denne afgørelse blev senere ændret af højesteret i 2019.

I slutningen af 2020 forsøgte Ohios guvernør Mike DeWine at indføre en tilsvarende lov i sin delstat. Men en dommer blokerede den dagen før, den skulle træde i kraft.