Indonesien: Fire kristne halshugget af islamister

Otte kristne er blevet dræbt af islamister i Indonesien på et halvt år. Nu er landmændene bange for at passe deres afgrøder.

Fire kristne mænd blev halshugget under et terrorangreb i Indonesien sidste tirsdag, oplyser Open Doors ifølge Christian Post.

Angrebet fandt sted i landsbyen Kalimago i Poso Regency, Central Sulawesi. Angriberne menes at være islamister tilhørende terrorgruppen East Indonesia Mujahidin. To af de dræbte var medlemmer af Mamasa Toraja Church.

En tredje kom fra Toraja Church, og den fjerde fra en katolsk kirke i området. De dræbte var i alderen 42-61 år.

Mordene skete bare et halvt år efter, at fire andre kristne blev dræbt på et område tilhørende Salvation Army (Frelsens Hær) i Sigi, Central Sulawesi.

Open Doors’ lokale partner i Indonesien, Ari Hartono (dæknavn)udtaler: ”I det centrale Sulawesi er folk stadig traumatiserede efter terrorangrebet i Sigi sidste år i november; de er ikke kommet over det endnu. Vi er ikke sikre på, om angrebene er religiøst motiverede, selvom ofrene er kristne.

Det kunne handle om overlevelse. Efter Sigi-sagen er terroristerne i Central Sulawesi under stadig stigende pres fra politiet og hæren. Deres logistik er smadret. Den eneste måde, de kan overleve på, er ved at røve mad fra folk. Her i området er der mange landmænd, som lever i skoven langt fra byen.De bliver ofte terroristernes mål.”

Hartono opfordrer til forbøn for befolkningen, hvor mange er bange for at gå til deres egne marker. De kan hverken arbejde eller producere afgrøder, før terroristerne er blevet arresteret.
Indonesien er rangeret som nr. 47 på Open Doors’ liste over lande, hvor kristne forfølges mest.