Korte gudstjenester er kommet for at blive – også efter corona

– Korte gudstjenester er en god ide, og de kan måske få flere til at gå i kirke, mener biskoppen for Aalborg Stift, Henning Toft Bro.

Mange har værdsat de korte gudstjenester, som blev indført på grund af corona-restriktioner. Og måske kan gudstjenester på en halv time også lokke flere i kirke, mener biskopperne i Aalborg og Lolland-Falster ifølge DR. dk.

Erfaringerne med alternative, korte gudstjenester har været så gode, at Aalborg Stifts biskop, Henning Toft Bro, nu foreslår at indføre gudstjenester af en halv times varighed som supplement til de traditionelle, der kan vare op til halvanden time. Korte gudstjenester kunne måske også få flere til at gå i kirke, mener han.

”Jeg har selv haft en del af dem, og jeg synes, de korte gudstjenester kan noget, som de lange måske ikke kan. Der er en nerve over det og en koncentration, som faktisk giver stor, stor mening,” udtaler Henning Toft Bro ifølge Dr.dk.

Biskoppen for Lolland-Falsters Stift, Marianne Gaarden, mener ligesom sin nordjyske kollega, at korte gudstjenester giver god mening for mange danskere:

”Måske netop dem, der er børnefamilier. En halv time er nemmere at deltage i end en hel time. Det er svært for børn at sidde stille så længe,” udtaler biskoppen ifølge Dr. dk.