Ny ’genvej’ til præsteembede er populær blandt akademikere

Overraskende mange har søgt ind på den nye præsteuddannelse for akademikere, som skal afhjælpe præstemanglen i folkekirken. Uddannelsen er tilknyttet Aarhus Universitet.

Ordningen vækker glæde i kirken. Men det er vigtigt, at de nye præster også vil søge embede udenfor universitetsbyerne.

Ansøgningsfristen til uddannelsen var 25. april. Inden da havde 250 personer ansøgt om at blive optaget på den nye, alternative præsteuddannelse for akademikere.

”Det er overraskende og overvældende. Man skal tænke på, at de selv skal finansiere deres studie og bruge 2½ år på det. For de flestes vedkommende samtidig med, at de passer deres arbejde”, udtaler biskop Henrik Wigh-Poulsen, Århus stift. Han mener, at muligheden for at kunne skifte karriere midt i livet kan spille ind for flere af ansøgerne.

”Nu vil det vise sig, om vi, der får mange ansøgninger i forvejen, bare får endnu flere. Eller om der vil tilflyde noget til de steder, hvor der ikke er specielt mange ansøgere. Det sidste er i høj grad noget, den her lovgivning sigter efter”.

I en pressemeddelelse fra Kirkeministeriet siger Joy Mogensen, at det er ”meget positivt, at den nye adgangsvej til at blive præst i folkekirken er blevet mødt med så overvældende interesse fra ansøgere i hele landet.

Er liv som præst er både givende og meningsfyldt, og det er dejligt at se, at så mange har sat sig for at gennemgå det ret krævende teologiske efteruddannelsesforløb, som den nye ordning kræver.”