Aftryk – nyt kursustilbud fra Youth for Christ

Aftryk er YFC’s nye kursusforløb for ung-medarbejdere på efterskolerne.

Hvert år tager mange unge af sted som volontører/giv-et-år-medarbejdere på landets efterskoler. Et år med mange spændende opgaver og udfordringer. De unge skal være forbilleder for andre unge og hjælpe dem igennem et år på efterskole – og det kan til tider være en udfordring.

Youth for Christ starter derfor et kursusforløb for de unge volontører med titlen ”Aftryk”. Et forløb, hvor de unge medarbejdere får redskaber til at blive endnu bedre til at skabe et miljø, hvor efterskoleelevers liv og tro mødes.

Udrustning af volontører

”Forskning fra Center for Ungdomsstudier viser, at noget af det mest afgørende for teenageres identitetsproces er, at de møder signifikante, sekundære voksne, der kan stille dem vigtige og ærlige spørgsmål, og som har tid til at lytte”, skriver YFC på deres hjemmeside.

Nogle af de nærmeste til at tage snakke og være en del af elevernes dagligdag, er de unge volontører. Derfor har de en stor opgave, og YFC ønsker at give værktøjer til at løse opgaven.

Det gøres ved dette kursusforløb, hvor man samler volontørerne fysisk på 2 kursusdage, hvor de bl.a. undervises i ungdomskultur, ”Den gode samtale”, selvledelse og discipelskab. Derudover vil man have nogle videomoduler med samtaler om problemstillinger, som de unge møder i hverdagen.

Læs resten af artiklen herudf.nu