Hele verden bad for Christian Eriksen

Et chokeret landshold samles rundt om Christian Eriksen, mens lægerne kæmper for hans liv. Yderst til venstre beder Martin Braithwaite med foldede hænder. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Få gange i historien er der sandsynligvis blevet bedt så mange bønner på én gang for ét menneske, som da Christian Eriksen pludselig faldt om til Danmarks åbningskamp mod Finland ved EM.

Millioner af seere ser kampene ved Europamesterskabet i fodbold. Derfor var reaktionen også hurtigt meget massiv, da alle forstod, hvor alvorligt det var.

– Jeg så, at bolden ramte ham på benet, og tænkte i første moment: ’Hvad sker der?’. Jeg troede, han væltede, og med måden, han væltede ned på, vidste jeg med det samme, at den var gal, fortæller landsholdskammeraten Martin Braithwaithe til bold.dk.

– Jeg kom derover efter Mæhle, og så kom Kjær. Vi fik ham om på siden, og så gik tiden egentlig bare med at få kaldt på folk for at få hjælp hurtigst muligt.

En hel fodboldverden var i chok, mens landsholdsspillerne rørende stillede sig rundt om lægerne og Eriksen, for at beskytte ham.

Didier Drogba: Fight for your life #eriksen we pray for you. Magnus Heunicke: Christian Eriksen åh hvor vi har bedt til, at du er i god behold, tak tak tak for den her melding! må du få den bedste hjælp. man kan få på rigshospitallet, vores varmeste tanker til dig og din familie nu og i den kommende tid. vi <3 #ChrisEriksen8

Hashtagget #PrayForEriksen spredte sig, og bønneikonet blev flittigt brugt. De allerstørste fodboldnavne gav på de sociale medier hurtigt udtryk for, at de bad for Eriksen og ønskede ham alt det bedste. Troen og afhængigheden af Gud viste sig tydeligt i det offentlige rum.

Englands Marcus Rashford, Kroatiens Luka Modric, og Elfenbenskystens Didier Drogba var bare nogle få navne blandt de mange kendte spillere og tidligere spillere, som gav udtryk for, at de bad.

Også Martin Braithwaite, som tidligere har givet udtryk for, at Gud 100% stod bag hans meget overraskende skifte til FC Barcelona sidste år, stod med foldede hænder og bad til Gud:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var det eneste, jeg kunne kontrollere i det moment. Jeg kunne ikke gøre andet for min ven, end at spørge om hjælp et andet sted fra, og det var egentlig, hvad jeg gjorde, forklarer han.

– Jeg kan ikke huske, hvad jeg helt præcist sagde, men 100 procent at jeg ville se Christian tilbage, som vi kender ham, og det gik hurtigt, at han kom tilbage. Jeg er sindssygt glad for at se, at han har det godt igen.

Også sundhedsminister Magnus Heunicke bad. ”Åh, hvor vi har bedt til, at du er i god behold, tak tak tak for den her melding!” skriver han blandt andet på Twitter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Første ”selfie” af Christian Eriksen fra sygesengen på Rigshospitalet, hvor han forsikrede alle om, at han har det godt trods omstændighederne.

Eriksen skrev d. 15 juni på Instagram, at han har det godt og nu hepper på Danmarks videre færd i turneringen:

”Hej alle sammen, stort tak for jeres søde og utrolige hilsner og beskeder fra hele verden. Det betyder meget for mig og min familie. Jeg har det fint – omstændighederne taget i betragtning.

Jeg skal fortsat have foretaget nogle undersøgelser på hospitalet, men jeg er ok. Nu vil jeg heppe på gutterne på landsholdet i de kommende kampe. Spil for hele Danmark.”

Beskeden fik på bare få timer millioner af likes og kommentarer. fra hele verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen: