Du kan ændre verden, ved at lytte til Guds stemme

Jenis av Rana er færøsk læge og politiker fra det kristne parti Miðflokkurin. Efter lagtingsvalget 2019 blev han udpeget som udenrigs-, undervisnings- og kulturminister. Han er medlem af World Christian Doctors Network (WCDN) og har også haft tillidsposter i den færøske lægeforening. Han er også prædikant og har været aktiv i den kristne radiostation Lindin. ”Jeg er så utrolig taknemmelig for Udfordringen, som jeg læser hver uge – og som jeg trofast har læst, siden jeg i 1974 købte det første eksemplar. Det var året, da jeg startede mit lægestudie i Århus,” fortæller Jenis, der er gift med Anna og har tre sønner og syv børnebørn.

Historien om Bill Wilson viser os, hvad der kan ske, hvis vi i vores daglige liv vælger at lytte til Guds stemme.

Kort før jeg besøgte FN i 2000, havde jeg læst beretningen om Bill Wilson. Historien greb mit hjerte, og jeg valgte at besøge ham og verdens største søndagsskole, som han havde grundlagt i det mest kriminelle område i New York.

Det hele startede en sommermorgen i 1965, da Dave Rudenis, en ganske almindelig amerikaner, kom cyklende gennem gaderne i St. Petersburg, Florida, på vej til sit arbejde. Han blev opmærksom på en 12 år gammel dreng, som stod alene på et gadehjørne. På vej hjem fra arbejde stod drengen der stadigvæk; det samme var tilfældet næste dag.

Da situationen var uændret den tredje morgen, besluttede Dave, at hvis drengen stod der om eftermiddagen, ville han kontakte ham.

Spændt cyklede Dave hjemad, og der stod han, på hjørnet ved Pinellas Park. Forsigtigt gik han over til drengen, som bar tydelige spor af vanrøgt, og spurgte, hvorfor han stod der. ”Jeg venter på mor,” var drengens korte svar. ”Hvor er hun,” spurgte Dave forsigtigt. ”Jeg ved det ikke, hun bad mig vente her, til hun kom tilbage,” svarede drengen grådkvalt.

Dave fik overtalt Bill, som var drengens navn, til at komme med, og betalte hans ophold på en kristen børnelejr. Der hørte Bill for første gang om Jesus og tog imod indbydelsen om at komme frem til forbøn. ”Men,” siger Bill, ”folk kom og bad for de andre, men ingen kom hen til mig. Jeg var jo beskidt og lugtede. Men Jesus kom til mig, og sidenhen har vi været sammen”.

12 år senere stod Bill Wilson på Central Station og bad en taxa køre sig til det mest kriminelle område i New York, ”der, hvor børnene har det sværest”. Han ønskede, at andre børn og unge skulle opleve det, han havde oplevet. ”Nej,” var svaret, ”ingen tør køre dig dertil, hverken politi eller ambulancer nærmer sig det område”.

I 2000 og 2012 oplevede vi som familie Bill Wilsons arbejde ud fra MetroChurch. Min kone og jeg kørte med en af kirkens 120 skolebusser og hentede børn til søndagsskolen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ialt samler disse busser omkring 250.000 børn op i New York hver uge. Dertil kommer hundrede tusinder børn i 12 lande og 1000 byer verden over, hvortil arbejdet har bredt sig. Børn, som er blevet reddet fra døden, børn, som har mødt Jesus, og som i dag lever sammen med Ham og tjener Ham.

Det hele startede med Dave Rudenis, en ganske almindelig person som dig og mig. Han lyttede til Guds stemme, mens han cyklede på vej til sit arbejde.