Se op og se frem

Af Eilis Jokszeis

Corona – puha, det begynder at være træls. Det er så nemt at blive negativ, hvis jeg kun ser nyheder og tænker på alt det, jeg ikke kan og ikke må. Savnet efter de gode relationer er stort, og at kunne mødes med lige dem man har lyst til. Eller at kunne invitere ægtefællen ud at spise….. Det har lange udsigter.

MEN jeg kan også vælge at finde alt det gode frem, som der stadig er at glæde sig over:

• Hver dag er en gave fra Gud – uanset hvad den indeholder

• Jeg har en dejlig ægtefælle og skønne børn

• Jeg lever i et land, hvor der ikke er krig eller hungersnød

• Jeg har lys, vand og varme i mit hus

• Jeg kan ringe til dem, jeg holder af, og høre deres stemmer,
nu hvor vi ikke kan ses

• Jeg kan bruge mere tid med Gud


Artiklen fortsætter efter annoncen:• Jeg kan læse en god bog

Ja, min liste kan faktisk godt blive lang – og det kan din måske også. Det er vigtigt at fokusere på alt det gode, mens alt er svært. Så ser alting pludselig ikke så trist ud.

Som jeg oplevede det en dag, jeg gik med hunden, hvor jeg bare så ned i jorden – og så hørte jeg en stemme, der sagde ”SE OP” og så kunne jeg se den blå himmel, de smukke træer og solen – og ikke kun en mark med vissent græs og jord.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gud ønsker, at vi skal SE OP på HAM og finde glæde og fred, i en verden med uro og forandring.

Det giver håb i håbløshed og kraft til hver dag, der møder os. Vi må opmuntre hinanden og hjælpe hinanden med at fokusere på det gode, for så bliver denne tid ikke så lang og svær, som den nogle gange kan føles.

Så lad os SE OP og SE FREM – for en dag kan vi igen ses med alle dem, vi holder af, og gøre alle de ting, vi savner nu. Vi kan ikke ændre verdenssituationen lige nu – men vi kan vælge at gå den i møde og tage en dag ad gangen. Gud har jo lovet os, at Han er med os alle dage, indtil verdens ende.

Så nu tror jeg lige, jeg vil ringe til en veninde og fortælle, at jeg savner hende…… Måske skulle du gøre det samme? Så tænder du måske lys i mørket hos en, som har brug for det. God dag til dig, som læser med.


Artiklen fortsætter efter annoncen: