28 bortførte elever fra kristen skole befriet i Nigeria

Israel Akanji

Bevæbnede gidseltagere har nu løsladt 28 af de mere end 120 elever, som blev bortført den 5. juli fra Bethel Baptist High School i byen Damishi i det nordlige Nigeria.

Det skriver Christianity Today.

Der var glæde og lettelse blandt de forældre, som genså deres børn efter frigivelsen. Samtidig er der bekymring for de over 80 børn, der stadig er i bortførernes hænder, oplyser Israel Akanji, der er leder af Nigerias Baptist Convention.

I alt 34 af de bortførte børn er enten blevet frigivet eller undsluppet fra deres bortførere, som angiveligt kræver et beløb, der svarer til 7.500 kr. i løsesum for hver af de resterende elever. Ifølge Akanji vil baptistkirken ikke betale løsepenge til kriminelle, hvorimod man ”ikke vil være i stand til at hindre de bortførtes familier i at gøre det”.

En talsmand for Nigerias politi, Mohammed Jalige, sagde, at sikkerhedsstyrker og civile vagtværn under en rutineopgave i skoven ved byen Tsohon Gaya den 12. juli fandt tre udmattede elever, som var undsluppet bortførerne. To andre elever var undsluppet den 20. juli, da de blev sendt ud i skoven for at finde brænde.

Bevæbnede mænd har alene i år udført en lang række massebortførelser fra skoler i det nordlige Nigeria, fortrinsvis for at få løsepenge. Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, har ikke efterlevet sine valgløfter om at hindre bortførelser af skoleelever i landet.

Ifølge World Watch List fra Open Doors er Nigeria nr. ni på listen over de lande, hvor kristne forfølges mest. Nu vil Nigerias kristne til selv at gøre mere for at forsvare sig mod forfølgerne.

“Kristne i Kaduna State har lidt alt for meget fra deres angribere, hvad enten det er fulani-hyrder, banditter eller terrorister,” sagde baptistpræst, Samson Olasupo Ayokunle, der er leder af Christian Association of Nigeria (CAN) til CT. Han mente, at bøn alene ikke er nok og henviste samtidig til ordene om, at ”tro uden gerninger er død”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: