Myndighederne skyldige i tortur, mord og slaveri

Britisk rapport om Nordkorea:

Udover at være medskyldige i tortur, mord og slaveri kan de nordkoreanske myndigheder være meddelagtige i et regulært folkemord, hedder det i en ny, britisk rapport.

En undersøgelse foretaget af United Kingdom’s All-Party Parliamentary Group har vist, at embedsmænd i Kim Jong Un’s regime er skyldige i en række alvorlige krænkelser af menneskerettighederne. Det skriver The Christian Post.

Den systematiske vold rammer ikke mindst de kristne i Nordkorea, der i en årrække har været betegnet som verdens værste land for kristne af missionsorganisationen, Open Doors.

Vold siden 2014-rapport

Ifølge den 91 sider lange APPG-rapport Inquiry into Human Rights Violations in North Korea 2014-2020/1 har nordkoreanske embedsmænd blandt andet medvirket til mord og drab, tortur, inhuman eller nedværdigende behandling eller straf, seksuel og kønsbaseret vold inklusiv voldtægt og seksuel vold, sex trafficking, påtvunge aborter og drab af nyfødte, slaveri og religiøs forfølgelse.

Den tværpolitiske rapport har set på udviklingen siden 2014, hvor FN udgav en skelsættende rapport om brud på menneskerettighederne i Nordkorea.

Den nye rapport advarer om, at der er ”grund til at tro, at nogle af grusomhederne nærmer sig grænsen til folkemord, især når det gælder tre grupper: de kristne, børn, som er halvt kinesiske og den ”fjendtlige” gruppe”.

Rapporten citerer en undersøgelse fra 2020 foretaget af USA’s udenrigsministerium, hvor det hedder, at henrettelser er blevet udført alene for ”besiddelse af Bibler, uddeling af propaganda-materialer imod regimet og aktiviteter af ’overtroisk art’”.

I den nye rapport henvises også til sidste års rapport fra NGO’en, Human Rights Watch, som beskriver flere typer seksuel vold mod kvinder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Appel til regeringen

APPG opfordrer i rapporten den britiske regering til at vurdere tilfælde af mulige ”folkemords-aktiviteter” og sikre humanitær assistance til ofrene for grusomhederne i Nordkorea.

Samtidig beder APPG den britiske regering se på mulighederne for at holde regimet og enkeltpersoner i Nordkorea ansvarlige for krænkelserne.

Titusinder af kristne i arbejdslejre

Open Doors og andre iagttagere vurderer, at titusinder af kristne tilbageholdes i nordkoreanske kz-lejre. En forsigtig vurdering lyder på, at mellem 80.000 og 120.000 tilbageholdes i arbejdslejre og lejre for politiske fanger i Nordkorea.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Folk kan blive sendt til disse fangelejre for noget så simpelt som at have læst Bibelen, at have set en udsendelse fra Sydkorea eller have lyttet til K-pop”. Det udtalte Olivia Enos, der er en politisk analytiker tilknyttet den konservative tænketank, The Heritage Foundation, i juli 2019 i forbindelse med udgivelsen af en dokumentarfilm om nordkoreanske kristne.

Olivia Enos forklarer, at Kim- regimet “ser religion som en mulig fare for sit lederskab”.
Ifølge Olivia Enos vurderer nogle iagttagere, at mellem 400.000 og flere millioner mennesker er døde i Nordkoreas lejre for politiske fanger.