Besøg de danske vejkirker

To gratis brochurer fortæller om 422 åbne kirker i landet.

I Kirkefondets to nye brochurer findes en beskrivelse af de 422 åbne kirker, fordelt ud over hele landet, der har valgt at være med i brochuren.

I brochurerne kan man se kirkernes beliggenhed. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser.

Fx kan man få overblik over de omkring 200 cykelvenlige kirker, hvor man kan få fyldt sin vandflaske, pumpet sine dæk og – for ca. 30 af kirkerne – få ladet sin el-cykel.
Den Danske Klosterrute, Hærvejen og Den Danske Pilgrimsrute er indtegnet på kortene.

I nogle af kirkerne vil der være personale eller frivillige, som er til rådighed med oplysninger om kirken og måske byder på en kop kaffe e.lign. I kirkerne vil der være fremlagt oplysninger om kirken og sognet, og de fleste steder vil der være en bibel eller salmebog til rådighed til personlig fordybelse og andagt.

Brochurerne findes i to udgaver: én for Jylland med 221 kirker og én for øerne (Sjælland, Fyn og de øvrige øer) med 201 kirker. De kan fås gratis i de deltagende kirker, på biblioteker, på turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer landet over eller ved henvendelse til Kirkefondet. Man kan også downloade brochurerne på Kirkefondets hjemmeside kirkefondet.dk