Forskellen på Alfa & Omega – og Delta

Af Jenis av Rana. Færøsk læge og politiker. Udenrigs-, undervisnings- og kulturminister for Færøerne.

Deltavarianten er uden tvivl et af de mest benyttede ord de seneste uger, ikke blot herhjemme, men over store dele af verden. Virusvarianten vil dog om nogle få år blot blive husket som én af de mange, som terroriserede verden og spredte smitte, angst og død.

Pandemien, som satte grå hår i hovedet på alverdens kloge, som fortvivlede forsøgte at finde gode grimasser til forklaringer, som gang på gang viste sig ikke at holde stik.

”Når først du er vaccineret,” lød det fra starten, ”så er du så godt som immun over for corona”. Og glæden kendte ingen grænser, da israelske forskere bedyrede, at de havde målt immuniteten efter vaccination til langt over 90 %.

De samme specialister erfarede dog hurtigt, at immuniteten med tiden var frit faldende, og at halvdelen af dem, som delta-varianten smittede, i forvejen var fuldt vaccinerede. Og så startede snakken om, at det nok blev nødvendigt med i hvert fald én vaccine til.

Som plaster på såret har man sidenhen forsikret, at de vaccinerede ikke bliver så syge som ikke-vaccinerede, selv om det er børnelærdom for læger, at varianterne bliver mindre og mindre virulente – dvs. at deres sygdomsformåen falder – med tiden.

Mens deltavarianten er lunefuld og vaccinationen mod denne upålidelig, er de kristnes håb urokkeligt!

Han, som i Bibelen kalder sig selv Alfa og Omega, råbte for 2000 år siden sit evigt gældende sejrsråb fra korset! Slaget på Golgata skal aldrig gentages, og sejren mister aldrig sin styrke – hverken i procent eller promille.

Selv kan vi forsøge os i kampen mod synden og dens følger, men vores mest vellykkede forsøg kan aldrig sammenlignes med den sejr, som Jesus vandt til os på Golgata.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Himmelens beslutning om at give mennesket en mulighed til, kostede Jesus livet. Men Hans sejr var ubetinget, den kan ikke appelleres, den er evigt gældende og aftager ikke med tiden. Det er din og min sejr over synden i alle dens afskygninger og med alle dens varianter.

Om så alle verdens kloge hoveder kommer til kort mod diverse varianter, så kommer vi aldrig til at opleve et øjeblik, hvor Jesu personlige sejr for os møder en ubesejret variant. De blev hver og en naglet til korset!

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: