Må præsten lægge hånden på mig under henrettelsen?

– Jeg vil gerne være der for John, når han dør – som hans ven og præst, siger Dana Moore. Foto: Second Baptist Church, Corpus Christi, Texas.

– Læger og vagter må røre indsatte under henrettelsen, så hvorfor skulle fanger ikke kunne udøve deres kristne tro, når de har allermest brug for det? spørger en advokat for John Henry Ramirez, der ifølge planen skal henrettes i Texas den 8. september.

Det skriver Christianity Today, som også har interviewet seniorpastor Dana Moore om sagen.

Dødsøjeblikket er vigtigt

John Henry Ramirez skal henrettes ved dødelig injektion, fordi han i 2004 dræbte en 45-årig ekspedient i en dagligvarebutik med 29 knivstik. Drabet skete i forbindelse med et røveri, hvor Ramirez skaffede sig 1,25 $ til stoffer. Nu, 17 år senere, skal han så henrettes for sin forbrydelse.

Men i mellemtiden er Ramirez blevet troende, og han vil gerne have pastor Dana Moore ved sin side i sine sidste timer. Derfor har han ansøgt om tilladelse til, at præsten fra Second Baptist Church i Corpus Christi, Texas, må røre ved ham, mens han dør.

Ifølge Ramirez’ advokat er det ikke et urimeligt ønske. Et afslag ville “hindre Mr. Ramirez’ frie udfoldelse af sin kristne tro netop i dødsøjeblikket, hvor de fleste kristne tror, at de enten til stige op til himlen eller ned til helvede – med andre ord, når religiøs instruktion og praksis er mest nødvendigt,” påpeger advokat Seth Kretzer.

Medlem af menigheden

CT har spurgt præsten, hvorfor håndspålæggelse er vigtig for ham som baptistpræst, og Dana Moore svarer:

– Når jeg beder sammen med folk, lægger jeg en hånd på dem. Når jeg går til hospitalet, holder jeg personens hånd. Det er sådan, vi gør tingene!
siger præsten og fortsætter:

”Jeg tror ikke, det bare er baptister, der gør det. Vi rører ved hinanden på tværs af kirkeretninger. Det er noget, vi gør dagligt, når vi beder for hinanden. Og det er det, John ønsker, at jeg gør. At jeg rører ved ham og giver ham den type støtte og velsignelse.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dana Moore fortæller, at Ramirez kom til tro i fængslet, fordi to kvinder fra kirken vidnede for ham. Derpå blev fangen helt undtagelsesvist medlem af baptistmenigheden via en fuldmagt.

”Jeg tænker på John som et af mine medlemmer, der helt ultimativt er på vej hjem. Han kan ikke komme til kirken, og vi må tale sammen gennem plexiglas. Han spørger fx, hvad der foregår i kirken, og vi taler om Bibelen og hans liv,” fortæller Dana Moore.

I dødsøjeblikket kan præsten forhåbentlig få lov til at lægge sin hånd på fangen for første gang. Og præsten vil huske ham for noget godt:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– John er en person, som er blevet forvandlet af Jesus Kristus, understreger Dana Moore.