NGO modtager 28 mio. til arbejdet for trosfrihed

Stefanusalliansen modtager 28 millioner fra det norske udenrigsministerium.

Stefanusalliansen modtager 28 millioner fra det norske udenrigsministerium.

Stefanusalliansen har indgået en ny treårsaftale med Utenriksdepartementet og får 28 millioner kroner til brug i arbejdet for trosfrihed.

Det skriver Kristelig PresseKontor, Norge.

Den nye aftale afløser en tidligere treårsaftale, som udløb i sommer, oplyser missions- og menneskeretsorganisationen.

Ekstra 4 mio.

Beløbet fra udenrigsministeriet er denne gang 4 millioner højere end det, organisationen fik i 2018. Til gengæld skal aftalen løbe et halvt år længere end sidste gang, så det er ikke en reel forøgelse af tilskuddet, fortæller Eva Frydenborg fra Stefanusalliansens internationale afdeling til Kristelig Pressekontor.

– Med tilskuddet kan Stefanusalliansen fortsætte arbejdet for trosfrihed flere steder i verden, siger Eva Frydenborg.

– Vi er meget glade for aftalen, som gi’r os mulighed for at fortsætte det arbejde, vi har gjort de sidste tre år, og at bidrage endnu stærkere til at fremme trosfrihed flere steder i verden, siger Eva Frydenborg.

Oplæring af lærere

Den tidligere aftale lagde stor vægt på udvikling af nye ressourcer til oplæring. Den nye aftale lægger mere vægt på at oplære folk, som selv skal undervise i trosfrihed. Materialet er allerede blevet brugt i mange lande.

Der satses også fortsat på projekter for at sikre retshjælp. Der er således større aftaler med fire lande i Asien og Centralasien på dette område. I Mellemøsten og Nord-Afrika skal der også arbejdes med andre dele af projektet.

Aftalen omfatter blandt andet oplæring af jurister og partnerorganisationer, som tilbyder retshjælp til ofre for trosfrihedsbrud.Samtidig er der fortsat et særligt fokus på kvinders trosfrihed, oplyser Eva Frydenborg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Materialet roses

I vinter fik Stefanusalliansen af revisions- og rådgivingsselskabet KPMG ros for brugen af det digitale materiale, som de har udarbejdet sammen med NORFORB, der er et nordisk, tværkirkeligt netværk for trosfrihed.

Der er fremstillet en digital database med juridiske virkemidler til brug for lokale advokater i lande, hvor trosfriheden krænkes.