Red 228 missionærer ud af Afghanistan!

Ian Paisley fra Nordirland bønfaldt premierministeren om at hjælpe kristne missionærer ud af Afghanistan.

– Vil premierministeren forsikre Huset om, at der vil blive gjort alt for at redde disse menneskers liv?

Sådan bønfaldt medlem af det britiske parlament Ian Paisley premierministeren om at evakuere 228 kristne missionærer ud af Afghanistan, skriver The Christian Post.

Ian Paisley, der er medlem af Democratic Unionist Party i Nordirland, talte i Underhuset forrige onsdag, hvor han stærkt understregede behovet for at redde missionærerne efter Talibans magtovertagelse.

Paisley understregede, at missionærernes liv er i fare på grund af international politik.

Johnson: Vi vil gøre alt

Boris Johnson svarede, at regeringen vil gøre alt for at evakuere folk ud af Afghanistan. Han lovede at evakuere og redde mindst 5.000 afghanere – og om nødvendigt helt op til 20.000. Samtidig udtrykte han tillid til, at alle i Underhuset – på tværs af partiskel – er klar til at hjælpe folk ud af Afghanistan.

Premierminister Boris Johnson har indtil videre fokuseret på de mange britiske og afghanske borgere, der skal reddes.

”Jeg kan fortælle det ærede medlem, at vi gør alt det, vi kan for at hjælpe landet og de mennesker, vi skylder at gøre en indsats,” lød det fra premierministeren.

Han tilføjede, at UK foreløbig havde evakueret 306 britiske statsborgere og 2.052 afghanske, mens yderligere 2.000 ansøgninger er afsluttet og flere er undervejs i systemet.

Klapjagt på kristne

Lederen af en husmenighed i Afghanistan har fortalt, hvordan Taliban går fra dør til dør for at lede efter kristne. De tjekker også folks mobiltelefoner for bibel-apps, skriver Christian Post på baggrund af oplysninger fra en præst, der går under navnet Pastor X.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Open Doors, som betegner Afghanistan som det næstfarligste land for kristne, har allerede tidligere udtalt sig om de farer, som især kristne konvertitter er udsat for.

“Det er umuligt at leve åbenlyst som kristen i Afghanistan. Det at forlade islam opfattes som noget skammeligt, og kristne konvertitter vil opleve frygtelige konsekvenser, hvis deres nye tro bliver afsløret,” fastslog Open Doors tidligere i år.

“Alle kristne i Afghanistan er ekstremt sårbare overfor forfølgelse. Områder kontrolleret af Taliban er specielt undertrykkende, men der er ingen sikker måde at udtrykke den kristne tro på i det land,” understregede Open Doors allerede før Talibans magtovertagelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: