Tal til mig, Gud!

Af Jørgen Vium Olesen. Grundlægger af Forlaget Scandinavia

Som regel taler Gud til os, uden at vi hører en tydelig røst eller på anden måde oplever noget fysisk. Men jeg har én gang i mit liv hørt Guds tale til mig, med en hørlig tydelig røst, fortæller Ove Stage.

Jeg var vokset op på Sjælland. Som ung mand havde jeg aldrig haft en kæreste eller lært nogen pige at kende. Så skete der det engang, jeg var sammen med nogle unge mennesker fra Kristent Fællesskab, hvor også Eva Mikkelsen var med, at Gud sagde til mig med en hørlig røst: ”Det er din hustru!”.

Det kom som en overraskelse. Da jeg havde sundet mig lidt, bad jeg Gud om at give mig yderligere et tegn på, at det var Gud, der havde talt til mig, og at Han mente, hvad han sagde?

Jeg huskede en situation i Det Gamle Testamente, hvor der var én af Israels konger, der bad om, at den første, der kom ham i møde, når han kom hjem fra krigen, var den, som Gud havde udvalgt. Så jeg bad om, at Eva måtte være den første, der gik mig i møde, da jeg tog på Kristent Fællesskabs stævne på Nyborg Strand Hotel den sommer.

Det var en ret frimodig bøn, da der som regel var over 1000 mennesker til disse sommerstævner fra Danmark, Norden, England og Tyskland. Der var megen liv og snak imellem møderne både udenfor og indenfor.

Men da jeg ankom til stævnet, var der underligt stille. Måske var der et møde i gang inde i den store sal? Jeg gik op ad gangen imod hovedindgangen, og da jeg nærmede mig hoveddøren, kom Eva ud ad døren som den første, jeg mødte.

Ove Stage, da han modtog Omsorgs- og Handicapprisen fra Brøndby Kommune.

Gud havde bekræftet, at det var ham, der havde sagt: ”Det er din hustru,” fortalte Ove Stage.

Ove og Eva var gift i 59 år. De fik seks børn. I slutningen af 2020 gik Eva hjem til Herren, da hun var 80 år gammel. Ove er stadig en ung mand på 87 år og aktiv med trykning og uddeling af Hjertebogen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var Ove Stage, der i sin tid gav os et profetisk ord, da vi havde fået afslag fra myndighederne på vores første forslag om at bruge Huset i Knabrostræde til et ungdomscenter. Ordet om ”at træde frem for myndighederne med frimodighed” gav os ny tro på Gud indgriben.

Huset i Knabrostræde banede vej for Thomasskolen, Udfordringen, Forlaget Scandinavia, Kirken på havnen og flere andre initiativer, som blev født i det fællesskab, der opstod i Huset.