Var Guds finger i valgresultatet?

Af Jørgen Vium. Forlægger, arkitekt.

Kl. 2.00 om natten manglede der kun 0,2% at blive talt op efter valget onsdag den 1. november. Lars Lykke havde udtalt, at han ikke umiddelbart pegede på Mette Frederiksen som kommende statsminister. Men så fik socialdemokraterne pludselig de magiske 87 mandater, der sammen med de 3 nordatlantiske mandater gav flertallet på 90 mandater.

Mette Frederiksen stod dermed stærkere i de kommende forhandlinger om en regering hen over midten. Selvom Mette Frederiksen har begået åbenlyse fejl, så var det for mig, som om Guds finger var med i dette!

De Radikale, som forlangte at Mette Frederiksen skulle udskrive valget før tid, blev halveret og mistede formanden. Partiet har sammen med flere kirkelige og folkelige organisationer hårdnakket benægtet, at den muslimske indvandring skaber store problemer for Danmark. Men som det blev udtrykt af statsministeren: Statistikken lyver ikke.

De Konservative, der ellers lå til stor fremgang i meningsmålingerne, mistede denne fremgang, da Søren Pape Poulsen blev skilt fra sin mand, efter nogle turbulente uger med dårlig presseomtale.

Udenrigsministeren Jeppe Kofod blev ikke genvalgt, sandsynligvis på grund af den triste historie, der kom frem, hvor han for en del år siden var gået i seng med en mindreårig pige på en højskole, han besøgte som en ledende socialdemokrat.

Israel: Det danske valg blev afholdt på samme dag som valget i Israel. I skrivende stund ser det ud til, at Benjamin Netanyahu kan danne en stærk flertalsregering, så Israel kan undgå de mange valg, der har været de sidste 3 år. Den fredsproces, som Trump satte igang, kaldet Abrahams Accord, kan nu få ny styrke, hvis flere arabiske (muslimske) lande beslutter sig til anerkende Israel og normalisere deres forhold til den jødiske stat.

De nuværende palæstinensiske ledere vil stadig ikke acceptere jødernes ret til landet Israel. De belønner terror og støttes af diktaturet i Iran – og af nogle vestlige lande. Jeg tror, at disse ledere vil blive marginaliseret, måske fjernet, så der kan blive banet vej for fredsforhandlinger og et palæstinensisk selvstyre i samarbejde med Israel.

Dette er i al beskedenhed og ydmyghed sådan, som jeg ser, at Gud har besvaret nogle af vores bønner, når vi har bedt for Danmark, for Israel og for nationerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: