Fokus på at elske som Jesus ved Aglow møde i Ikast

Aglow i Ikast samlede både mænd og kvinder til mødet.Og flere følte sig berørt af budskabet.

”Ærlig talt! Hvordan elsker jeg som Jesus?” Det var temaet for et møde i Ikast Aglow, hvor 46 mænd og kvinder mødtes den 5. november 2022.

Dagen begyndte med frokost og fællesskab i en atmosfære af glæde og forventning, mens der blev delt liv ved bordene. Der var en stor forventning til at høre taleren Anne Manning-Pedersen, som er bibellærer fra Aabenraa.

Lovsang og profeti

– Under sangen ”Jeg er frifundet, for skylden og straffen tog Jesus på sig” fik Anne Manning et profetisk billede af en retssal, fortæller Ellen Pedersen, som er formand for Aglow Ikast.

Anne Manning blev tolket af Eva Krath Andersen.

– I retssalen stod en anklager og i midten stod en person. Forsvareren stod med ryggen til. Anklageren begyndte at komme med den ene anklage efter den anden mod personen i midten. Da anklageren var færdig med at tale, var det forsvarerens tur. Han viste sine hænder, så alle kunne se hans håndflader med naglemærker – og en stemme lød: Sagen er afvist.

Ærligt og stærk budskab

– Budskabet var kort sagt, at vi er blevet befalet at elske, ligesom Jesus elsker os. Jeg skal som menneske forholde mig først og fremmest til Gud og dernæst til mig selv og så til de andre personer omkring mig, gengiver Birthe Nygaard talen og fortsætter:

– Talen havde mange guldkorn. At elske er en befaling og ikke en anbefaling fra Gud. Det har ikke noget med følelser at gøre, men det er en viljes-beslutning, uanset om jeg kan lide nogen eller ej. Jesus er vores rollemodel. Han oplevede ofte uretfærdighed, men når det gjaldt forsoning tog han altid det første skridt, selv om han selv var uskyldig. Vi må også være villige til at tage det første skridt til forsoning.

Berørt af Gud under mødet

Deltagere blev opmuntret af et kort vidnesbyrd fra en, som strålede af glæde, da hun fortalte om, at hun ved sidste møde blev døbt med Helligånden. Under mødet mindede Helligånden en af deltagere, Else, om en situation for mange år siden med hendes søn. Hun oplevede at få tilgivelse ved forbønnen og følte en stor forløsning.

En anden deltager mente, at det var et budskab, som er meget relevant ind i vor tid. Det blev meget stærkt for hende, at kærlighed er grundlaget for at en vækkelse kan bryde frem, når folk ser evangeliet igennem vores kærlighed til hinanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Allerede under lovsangen kom ordene fra Jesus til mig, som til disciplen Peter ved Galilæa Søen efter Peters svigt: ”Peter! elsker du mig? Så vogt mine lam!” Kærlighed fordrer handling. Kærligheden ofrer sig og er den lim, der binder os sammen som lemmer på Jesu legeme. Det blev tydeligt for mig på mødet, siger Anna Karla Moesgaard.

En skøn dag til Guds ære

– Deltagere fik tid til en stille tid til ransagelse i Helligåndens nærvær. En tid til at spørge Ham, om der var nogle, som skulle tilgives og elskes, som Jesus elsker på trods af omstændighederne, fortæller Birthe Nygaard.

– Mødet sluttede med forbøn for alle, der ønskede det, mens der var kaffe med kage. Det gav rig mulighed for at tale om det, man havde hørt, og der blev også bedt sammen ved bordene. Anne Manning begyndte med at sige, at hun ville gøre sit bedste for at give os det, som Gud ønsker, at vi skal modtage fra ham i dag. Og at vi ikke ville forlade stedet uden at få en berøring af Gud. Og sådan blev det. Jeg gik fra mødet med et hjerte fyldt af taknemmelighed til Gud for alt det, som han havde givet os gennem Anne, siger Birthe Nygaard, som er næstformand i Ikast Aglow.


Artiklen fortsætter efter annoncen: