’Vi ved både hvor I er, og hvad I gør!’

Ikke kun udlændinge og deres ansatte, men også kristne afghanere er nu i stor fare efter Taliban’s overtagelse af landet.

Det understreger International Christian Concern, som nøje følger udviklingen i forfølgelse af kristne verden over.

Den islamistiske grupppe rykkede frem, lige så hurtigt som USA trak sin hær ud af Afghanistan. Præsident Biden har beordret alle amerikanske tropper ud før den 11. september, skriver Christian Headlines.

Ukendt antal kristne

Det vides ikke med sikkerhed hvor mange kristne, der bor i Afghanistan, men tallet anslås af ICC at være mellem 10.000 og 12.000. Flertallet af disse kristne er konverteret fra islam, hvilket gør dem til mål for forfølgelse fra Taliban. Ifølge Taliban’s ideologi bør muslimer, der konverterer til kristendommen, straffes med døden. Derfor lyder der nu fra ICC en stærk opfordring til forbøn for de få kristne i Afghanistan:

”Bed om, at de ikke bliver overvældede af frygt.”

Men der er reel grund til frygt for de kristnes sikkerhed, fastslås det samtidig.

Trusselsbreve

Mindy Belz fra det kristne nyhedsmedie World Magazine rapporterer, at lederne af et netværk for husmenigheder i Afghanistan har ”modtaget breve” fra Taliban, som ”advarer dem om, at de ved både hvor de er, og hvad de gør”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ligeledes har ICC talt med en kristen i Afghanistan, som fortalte om en kristen ven, der havde modtaget et brev fra Taliban. Brevets budskab var, at Taliban ville tage hans hus.

Til ICC fortalte den kristne, at de troende fuldt ud er klar over, hvor farligt det er at udøve deres tro.

”Enhver kristen med muslimsk baggrund ligesom mig selv, der er konverteret til kristendommen, kender konsekvenserne af sin konvertering.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Islam er meget tydelig, Koranen er meget tydelig, og Hadith [beretning om Muhammeds handlinger og udtalelser. red.] er meget tydelig omkring frafald. De giver folk tre dage, og hvis de ikke angrer… er der ingen barmhjertighed for disse folk.”

– Bed for de kristne i Afghanistan, opfordrer Bryant Wright fra SEND Relief.

Må flygte for livet

Kristne må ofte flygte fra Afghanistan eller risikere at blive dræbt, vurderer ICC.

Men allerede før USA og dets allierede startede tilbagetrækningen af deres tropper, var Afghanistan et farligt sted for kristne. På Open Doors’ verdensrangliste er Afghanistan nummer 2 som det næstfarligste land for kristne.
Da listen for 2021 blev udgivet i januar, havde Taliban kun kontrollen over visse dele af landet. Men nu er hele landet i Talibans magt.

– Bed for de kristne i Afghanistan, som har adlydt Kristi missionsbefaling af kærlighed til de fortabte i landet, opfordrer Bryant Wright, der er leder af SEND Relief under Southern Baptist Convention på Twitter. ”Det lyder ikke til, at vores regering tænker på dem. Lad os bede om, at de må få styrke og mod, når de giver deres liv for Jesus!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs mere om Afghanistan:

Missionen i Afghanistan har ikke været forgæves

Vore afghanske medarbejdere er i sikkerhed

Kristne i Afghanistan er bange