Hjælp til katastrofe-ofre i Haiti

Jordskælvet sidste lørdag var kraftigere end det, der dræbte op mod 300.000 i 2010.

Også i 2010 var NGO’en World Vision i Haiti med vandfiltre efter et stort jordskælv. Børnene på billedet boede på et sikkert sted, hvor de blandt andet blev instrueret i at vaske hænder for at undgå kolera. Foto: World Vision.

Et jordskælv på 7,2, som ramte Haiti kun 10 km under jordoverfladen sidste lørdag, er blevet efterfulgt af en tropisk storm. Flere kristne NGO’er bringer nødhjælp til øen.

Jordskælvet, der både var stærkere og nærmere jordoverfladen end det, der dræbte 300.000 i 2010, har sit epicenter kun 125 km fra hovedstaden Port-au-Prince.

Antallet af dræbte og sårede stiger stadig. Allerede sidste søndag var der meldinger om omkring 1300 dræbte og 5700 sårede, oplyser Associated Press. Samtidig meldes om tusindvis af ødelagte huse samt bygninger som hospitaler, skoler, kontorer og kirker.

Hårdt ramt land har igen brug for hjælp

Haitis premierminister Ariel Henry har erklæret en måneds undtagelsestilstand for hele landet. Han har også anmodet om hjælp til de områder, der er berørt af katastrofen, og de første konvojer med nødhjælp ankom søndag.

Ifølge en udtalelse fra Henrietta Fore, UNICEF’s Executive Director, er der akut behov for humanitær assistance i form af lægehjælp, rent vand og husly. Hun mindede om den katastrofe, som ramte Haiti for 11 år siden og sagde:

”Denne ulykke falder sammen med politisk ustabilitet, øget bandevold, alarmerende underernæring blandt børn og COVID-19 pandemien — hvor Haiti kun har modtaget 500.000 vacciner, selv om de har bedt om langt flere,” fastslog Henrietta Fore.

Telte, vandfiltre og medicin i Jesu navn

Blandt de mange kristne organisationer, der allerede er til stede med hjælp til jordskælvsofrene på Haiti, er World Vision og Samaritan’s Purse. Ifølge World Visions hjemmeside har organisationen bragt akut nødhjælp til 6.000 personer og arbejder på at vurdere behovet i de ramte områder.

Samaritan’s Purse har fløjet nødhjælp ind, blandt andet i form af telte, vandrensningsanlæg og medicin. ”Vi bringer hjælp i Jesus’ navn. Bed for Haiti og alle, der lider,” opfordrer Franklin Graham fra Samaritan’s Purse.
I mellemtiden stiger dødstallet. Ved redaktionens slutning var tallet ifølge Ritzau omkring 2000.


Artiklen fortsætter efter annoncen: