NGO til Fisher Price: Den Hellige Familie bør være mellemøstlig

– Jesus var ikke hvid og blond, skriver en NGO til Fisher Price. Foto: Fisher-Price Little People Christmas Story Nativity Gift Set.

Gruppen Faithful America har kontaktet legetøjsfabrikanten Fisher Price for at påvirke udformningen af dette års julekrybber. Det er uhistorisk med en blond Jesus, lyder argumentet ifølge Religion News Service.

Kristne advokater i NGO’en Faithful America, der har fokus på social retfærdighed, har foreløbig samlet 12.000 underskrifter, som støtter ønsket om et mere mellemøstligt krybbesæt.

”Det at sælge en blond, hvid Jesus som legetøj er ikke bare historisk ukorrekt, det er også forkert i forhold til evangeliets budskab, og det styrker den selvsamme undertrykkelse, som Jesus var imod,” skriver Faithful America i brevet til Fisher Price. Brevet fortsætter:

”Sættene ’Little People Nativity’ og ’Little People: A Deluxe Christ-mas Story’ viser fejlagtigt Den hellige familie som hvide. Det er ikke bare historisk forkert, det støtter også ”white supremacy” (hvidt overherredømme), som mange teologer og historikere har påpeget,” hedder det i brevet.

Lederne hos producenten Mattel har ifølge Premier Christian News været åbne for det anliggende, som Faithful America repræsenterer.

”Som kristne, forbrugere, forældre, bedsteforældre og allierede, der er dybt involverede i racespørgsmål og alle menneskers Gud-givne værdi, beder vi jer straks og offentligt erklære, at I vil vise Den hellige familie som farvede i jeres krybbesæt og ikke længere sælge hvide Jesus-produkter,” slutter brevet fra NGO’en.

Underskrifter mod LEGO’s regnbuesæt

I foråret samlede netværket CitizenGo underskrifter mod den danske legetøjsproducent LEGO, for at stoppe den planlagte lancering den 1. juni 2021 af LEGO’s første eksplicitte LGBTQ-sæt.

– Det er ideologisk indoktrinering, og vi må stoppe det for vore børns skyld, hed det i begrundelsen fra det internationale netværk. Budskabet i brevet til LEGO lød derfor kort fortalt: Lad vore børn være i fred.
I erkendelsen af, at LEGO’s Niels Christiansen måske ikke ville efterkomme opfordringen, foreslog CitizenGo i brevet en generel boycot af LEGO’s produkter.


Artiklen fortsætter efter annoncen: