Jesus-march i København

50-75 kristne deltog i marchen gennem Københavns gader.

Navnet Jesus lød og flød gennem Københavns gader ved årets Jesus-march, hvor cirka 50 mennesker brugte eftermiddagen på at vidne om Gud.

Lørdag den 18. september fra kl. 12 var 50-75 mennesker samlet til årets Jesus-march i København. Marchen var arrangeret af den tværkirkelige forening, Full Gospel Business. Med Dannebrogsflag, lovsang, slagord og lovprisning bevægede den tværkirkelige march sig gennem Københavns Indre By.

Arrangementet lagde ud med velkomst ved Shah Rukh Nelson.Børge Laustsen, landsformand fra Full Gospel Business, bad for dagen, og den apostolske trosbekendelse lød fra mikrofonen af Birgitte Nissen.

Derfra gik flokken fra Nørreport Station mod Rådhuspladsen gennem Strøget med fire bannere.

Undervejs til Rådhuspladsen blev der gjort talrige stop. Første stop var på Frederiksborggade med sangen Tak Gud, for hver en nyfødt morgen, fælles Fadervor og sangen Hil dig, Frelser og Forsoner. Johannesevangeliet 3:16 blev sagt i kor: For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.

J for Jesus

Næstformand i Full Gospel Business Oluf Borremark gik i front af marchen. Flere gange under gåturen sagde han: ”Giv mig et J”, hvortil deltagerne svarerde J. Dernæst: ”Giv mig et E” – E. Og når bogstaverne S-U-S var blevet bedt om af Oluf og sagt af skaren, spurgte Oluf: ”Hvad siger det?” med svaret fra de andre: JESUS.

Spørgsmålet fra Oluf lød så: ”Hvad har København brug for?” – svaret gjaldede: ”JESUS!”. Samme svar blev givet på de næste spørgsmål om, hvad henholdsvis Folketinget, regeringen og Mette Frederiksen har brug for: JESUS.

Med alle de Jesus-svar og lovsang tiltrak marchen sig opmærksomhed fra dem, som marchen passerede. En af dem var Malou Meyer: ”Det er hyggeligt med god musik; det giver liv i gaden. Der er også tit en dame med en fuglerede-hat, der går her og synger om naturen,” sagde hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle forbipasserende havde en forundret mine i ansigtet ved mødet med de marcherende, mens andre smilede, og mangen en mobiltelefon kom frem for at dokumentere de lovsyngende mennesker.

Sang gennem gaden

Fra Kultorvet til Rundetårn, Købmagergade og gennem Strøget og videre var lovsangen og humøret i top.

Sangkataloget bød blandt andet på O store Gud, når jeg dit værk beskuer, Bless the Lord o my soul, Lad blot Gud få sin vej, Oh happy day, Go tell it on the mountain, Din, din er æren og This little light of mine. Det blev til langt flere forskellige sange end de fem fra sanghæftet til dagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En håndfuld deltagende viste Guds kærlighed ved at give mønter til en hjemløs mand på ruten.

Ved Storkespringvandet blev det til endnu et Fadervor fra flokken. Her var amerikanske John Harris en af dem, der havde kameraet fremme. Han er selv kristen og sagde smilende om marchen: ”I love it!”, som betyder ”Jeg elsker det!” på engelsk.

Kort efter nåede marchen hen foran Helligåndskirken ved Strøget. Dér istemte Birgitte Nissen på guitar sammen med en gademusikant på keyboard Leonard Cohens klassiker Hallelujah. Om mandagen er Birgitte Nissen på gaden i blandt andet Aabenraa for at synge kristne sange.

Kort efter nåede marchen til Københavns Rådhusplads, hvor en lille dreng kom gående med en kvinde, der antageligt var hans mor, i hånden. Kvinden spurgte ham: ”Ved du, hvem Jesus er?”. ”Nej,” svarede drengen. Måske det blev en anledning til en samtale om Jesus Kristus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Guds telt

På Rådhuspladsen vendte marchen om i retning mod Gammeltorv. Her var der sat et telt op til evangelisering med traktater, deling af vidnesbyrd og lovsang samt kaffe og kage.
Ved teltet på Gammeltorv tyndede det ud i flokken, og kun omkring 15 blev tilbage.

Der var lovsang hele tiden ved teltet anført af Birgitte Nissen på guitar til kl. 17. Budskaber blev delt fra mikrofonen.

Medarrangør Børge Laustsen er tilfreds med dagen: ”Det var en fantastisk dag. Der var mange spørgsmål i teltet, og vi fik delt masser af traktater ud, herunder cirka 150 af Vejen til Gud samt bøger. Nogle få fik også forbøn”.

En flok polterabend-gæster var forbi teltet, og de fik sangen Det er så yndigt at følges ad med på vejen af Birgitte Nissen.

Historisk

Sidste år bød ikke på nogen Jesus-march i København grundet restriktionerne. Men i 2019 var konceptet genopstået efter at have ligget i dvale siden slut-90’erne.
Men nu er marchen genopstået ligesom ham, der marcheres for – Jesus Kristus.

I København er planen, at der skal være endnu en Jesus-march i 2022. Datoen er ikke planlagt.

Børge Laustsen husker at have været med til Jesus-march i 1997, hvor hans ældste søn var teenager og kørte på skateboard med ghettoblaster, der sendte lovsange ud over København.
I slut-90’erne marcherede flere tusind for Jesus i hovedstaden.

En flok i Aalborg vil lave en Jesus-march i 2022 og har spurgt københavnerne om hjælp.

Til Kulturnatten i København fredag den 15. oktober fra kl. 18 stiller Full Gospel Business atter op i et telt for at dele evangeliets frisættende nyheder som beskrevet i Første Korintherbrev 15:3-4 – at Kristus døde for vore synder efter Skrifterne, at han blev begravet, at han opstod på den tredje dag efter Skrifterne.

Og Romerbrevet 10:9 – For hvis du med din mund bekender, at Jesus er Herre, og i dit hjerte tror, at Gud har oprejst ham fra de døde, skal du frelses.