Non-stop lovsang i ’Davids telt’

6000 mennesker tilbad Gud dag og nat i 72 timer i England. Mark Hill fra Mariager var med og fortæller her om oplevelsen.

Siden 2012 har ’David’s Tent’ inviteret til 72 timers non-stop lovsang. Foto: David’s Tent, FB

Fra den 27. til den 31. august, blev der afholdt en stor lovsangskonference i Sussex, England. Konferencen med navnet ’David’s Tent’, havde lovsang non-stop, også om natten!

Jeg havde selv fornøjelsen af at være med et par af dagene.
Der var masser af lokale sangere og musikere, der medvirkede. Enkelte kendte lovsangsledere medvirkede også, som fx Jason Upton, Amanda Cook og Graham Kendrick.

Wiston Estate

Konferencen blev afholdt på en kæmpe grund, tilhørende slottet Wiston Estate. På grunden var der masser af telte. Man kunne selv medbringe et telt at bo i, eller man kunne leje et. Enten et almindeligt eller et luksustelt (hvor man kunne stå oprejst i).

De, der bor på slottet, er kristne, og de udlåner grunden gratis til kristne arrangementer.

Der var også noget for de mindre aldersgrupper. Børnemøder for de helt små (0-4 år) og de lidt større (5-11 år), og også for teenagere (12-17 år) var der workshops og aktiviteter.

Om aftenen blev der tændt et stort bål, hvor man kunne varme sig lidt og sidde og hyggesnakke. Der var boder, hvor man kunne købe forskellig slags mad, og toilet- og badeforhold var i orden.

Der var også et ressource-telt, hvor man kunne købe bøger mm.

Davids tabernakel

Inspirationen til at kalde konferencen for David’s Tent (Davids telt) er, at kong David fik ført pagtens ark til Jerusalem til sit telt (eller tabernakel) og arrangerede kontinuerlig lovsang af forskellige hold, der overtog efter hinanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Foran Herrens ark satte han nogle af levitterne til at gøre tjeneste og til at love og takke og prise Herren, Israels Gud [for fuld musik]…. Så lod David Asaf og hans brødre blive foran Herrens pagts ark, så de altid kunne gøre tjeneste foran arken, sådan som det var fastsat for de enkelte dage” (1 Krøn. 16:4, 37).

Corona-restriktioner

Laurah, en “udenlandsdansker”, var med for anden gang. Hun udtaler, at “det er godt at have et sted at komme til med andre troende og tilbede sammen. Det giver noget særligt, når man har mere tid sammen både i lovsang og fællesskab.”

Hun synes dog, det var ubehageligt med corona-restriktionerne, som skaber frygt. Selvom jeg selv er vaccineret, måtte jeg også igennem en masse tests for at overhovedet at kunne komme ind i landet, men jeg er glad for, at det lykkedes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:6000 mennesker var samlet i Sydengland til lovsangskonference. Overnatningen foregik i medbragte telte eller telte, som var sat op på forhånd, og nogle i en ’luksusudgave’ med god højde. Foto: David’s Tent, FB

Nattesøvnen?

Kl. 23:00 til 07:00 morgen var der stille lovsang i det store mødetelt, så folk også havde en chance for at få sovet lidt. Søndag morgen vågnede jeg tilfældigvis kl. 05, og så skulle jeg lige over og se, om der virkelig foregik noget der også – for man kunne ikke høre noget lovsang.

Men jo, også kl. 05 var der gang i den. Der var vel 50 mennesker samlet i dyb tilbedelse til noget enkel lovsang (to stemmer og et klaver).

Efter at have tilbedt i nogen tid sammen med dem, gik jeg i seng igen, da trætheden meldte sig.

Vejret

Da Sussex ligger i det sydlige England (på linje med Frankrig), var vejret solrigt og godt, og ikke regnfuldt som man ellers forbinder med England. Dog var det koldt om natten at sove i telt, ca. 10 grader, så man måtte have tøj på inde i soveposen for ikke at fryse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da jeg var ude at køre for at få lavet min “dag 2” coronatest, så jeg palmetræer i gaderne i den by, jeg var ved. (Der var i øvrigt aldrig nogen, der spurgte efter at se resultatet af denne test, som var absolut nødvendig at få lavet.)

Mark Hill (t.h.) sammen med Michael Butler fra USA.

Over al forventning

Arrangørerne havde forventet omkring 2000 deltagere til denne begivenhed, men jeg fik at vide, at der var 6000 mennesker.

Michael, en amerikaner, mener, at det hænger sammen med, at siden folk nu har været “lukket inde” så længe pga. corona, så når der endelig kom en mulighed for at være sammen med andre kristne og tilbede Jesus, så greb englænderne den med kyshånd. Det har han nok ret i.

Spændende idé

Mig bekendt har vi ikke noget lignende i Danmark, hvor man holder lovsang dag og nat. I USA gør de det også.

Det tætteste på (i DK), jeg kan mindes, var da Frikirken på Havnen holdt nogle lovsangsdage med kontinuerlig lovsang (i dagtimerne).

David’s Tent er en årlig tilbagevendende begivenhed i England sidst i august, og jeg kunne da godt overveje at tage med igen. Forhåbentlig, er der færre corona-restriktioner næste år.